LEKAR I PSIHIJATAR SU KRIVI ŠTO JE MARADONA UMRO?! Puštali su ga da pije tablete, iako je zavisnik!
Foto: EPA/KIM LUDBROOK

advokat medicinske sestre

LEKAR I PSIHIJATAR SU KRIVI ŠTO JE MARADONA UMRO?! Puštali su ga da pije tablete, iako je zavisnik!

Advokat medicinske sestre koja je trebalo da brine o Maradoni izneo je niz novih informacija o tome šta se dešavalo poslednjih desetak dana njegovog života

Objavljeno: 11:10h

Argentinska policija i dalje istražuje smrt Dijega Maradone, legendarnog fudbalera koji je pre nedelju dana preminuo u 61. godini.

Kao razlog smrti naveden je akutni edem pluća, a policijska istraga fokusirana je na lekare koji su se brinuli o Maradoni poslednjih dana njegovog života. Na najvećem udaru su doktor Leopold Luke i medicinska sestra koja je lagala da je proverila Maradonino stanje neposredno pre smrti.

- Maradona je odbijao da bude pregledan - poručuje Rodolfo Bake, pravni zastupnik medicinske sestre Dajane Madrid koja je vodila brigu o Maradoninom zdravlju.

foto: EPA/Rodrigo Garcia

- Moja štićenica počela je da radi kod Maradone desetak dana pre njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a lično ga je videla samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo doktora i psihijatra. Dijego je bio zavisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano raditi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lekova.

Maradona je 20 dana pre smrti imao operaciju na glavi te je nakon toga pušten na kućno lečenje.

foto: EPA/Alejandro Ernesto

- Nije imao svoju kuću u koju bi mogao otići nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Lekari nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni si Luke i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete.

Otkrio je i da je Maradona nekoliko dana pre smrti pao i povredio se.

- Nekoliko dana pre smrti Maradona je pao i doživeo težak udarac glavom. Nije se lečio od toga. Niko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali neko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.