TREBALO JE TO UŽIVO DA VIDI, ALI SE DESILA TRAGEDIJA: Napoli u čast Maradone menja svoj plavi dres! (FOTO)
Foto: EPA/Ciro Fusco

Da još jednom istaknu koliko je veliki

TREBALO JE TO UŽIVO DA VIDI, ALI SE DESILA TRAGEDIJA: Napoli u čast Maradone menja svoj plavi dres! (FOTO)

Napolitanci su već promenili ime svom stadionu i nazvali ga po preminulom najboljem fudbaleru koga su imali

Objavljeno:

Dijego Maradona je preminuo prošle srede u svom domu u Buenos Ajresu, a planeta je ostala u suzama i šoku od koga se i dalje oporavlja i dugo će joj biti potrebno da shvati da možda i najboljeg fudbalera svih vremena više nema među živima.

Njegova smrt koliko je pogodila celu Argentinu, čiji je bio najveći sin, isto tako jako je udarila i grad Napulj i klub Napoli u Italiji, za koji je "El Pibe de oro" igrao sedam godina i doneo najveće uspehe u istoriji klub.

Plakali su Napolitanci za svojim Maradonom, a klub je, osim što je uz pomoć gradskih vlasti već doneo odluku da promeni ime stadiona "San Paolo" u "Dijego Armando Maradona", pronašao i još jedan način kako da oda počast i poštu najboljem igraču u njegovoj istoriji.

Oni će na meču sa Romom u nedelju nositi specijalno dizajnirane dresove u čast Maradone, koji će u stvari biti u bojama argentinske zastave.

- Pre godinu dana zajedno sa "Kapa Sportom" razmišljali smo o dizajniranju posebnog dresa za Dijega Maradonu, koji će pamtiti njegovu voljenu Argentinu i njegovu čvrstu vezu sa narodom Napulja. Zajedno smo se nadali da će Dijego to videti, možda i da će ga koristiti i oduševiti se nama.

- Predstavljanje novog klompleta već je dogovoreno za deveto kolo prvenstva povodom meča Napoli - Roma. Garnitura koju će igrači večeras nositi imaće još veće značenje nego što smo u početku pretpostavljali - objavljeno je na Tviteru profilu Napolija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.