STANKOVIĆ NE RIZIKUJE: Prošli put smo kiksnuli u sličnoj situaciji! Izmislićemo ono što je dobro za Zvezdu!
Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

pred meč s radom

STANKOVIĆ NE RIZIKUJE: Prošli put smo kiksnuli u sličnoj situaciji! Izmislićemo ono što je dobro za Zvezdu!

Strateg crveno-belih je poručio da neće sigurno igrati Katai i Kanga, a verovatno ni Gobeljić

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se obavezama u nacionalnom prvenstvu posle ostvarenog fenomenalnog rezultata i pobede nad Gentom u Belgiji.

Crveno-beli dočekaće ekipu Rada na stadionu „Rajko Mitić“ u nedelju od 19 časova, a očekivanja pred duel 16. kola Superlige Srbije izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

- U ovom trenutku još nismo sigurni da li će neko od igrača koji nisu putovali u Belgiju biti spreman za meč protiv Rada. Kada su Katai i Kanga u pitanju sigurno da nećemo rizikovati, Sanogo se polako vraća. Što se tiče Rodića čekamo ponovno testiranje, još nismo sigurni da je Gobeljić maksimalno spreman, ukoliko budemo videli bilo kakav problem u naredna 24 sata ni sa njim takođe nećemo rizikovati - istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Osvrnuo se Dejan Stanković i na naporan ritam utakmica, ali i fizičku i psihološku iscrpljenost njegovih izabranika.

- Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup pravi onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat, razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda.

Izabranici Dejana Stankovića upisali su i prvu pobedu na gostujućem terenu u Ligi Evrope ove sezone savladavši ekipu Genta rezultatom 2:0.

- Izuzetno sam srećan zbog mojih momaka, na utakmici protiv Genta dali su 110 odsto, ostavili srce na terenu. Rezultat koji su ostvarili je naplata požrtvovanja, dana koji su proveli u karantinu. Pobeda nad jednim ovakvim klubom sa ozbiljnim budžetom i igračima je nama samo pokazatelj da možemo. Međutim, idemo korak po korak, ne želim da postavljam cilj kojim ćemo biti zadovoljni, želim da sve ostavimo otvoreno i vidimo dokle možemo da stignemo. Momcima sam posle utakmice rekao da je sa radom i ovakvim pristupom sve moguće - rekao je trener šampiona Srbije i dodao:

foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

- Svaku utakmicu spremamo na specifičan način, ne može se uvek isto izgledati na terenu. Protivnik ima ozbiljne kvaliteta koje se mi trudimo da neutrališemo. Da smo protiv Genta izašli visoko, u startu su njihovi napadači brži od nas, zašto bismo im dozvolili da koriste njihovo najjače oružje i da nas tako kazne. Mi smo se trudili da im usporimo napad, oduzmemo loptu na sredini terena, ukoliko u tome nismo uspevali onda je odbrana bila organizovana. U nekim situacijam je lepše istrajati u nečemu i pobediti, nego biti fenomenalan u polju i izgubiti.

Govorio je nekadašnji kapiten Crvene zvezde i o UEFA koeficijentu klubova, koji je veoma bitan za evropske kvalifikacije naredne sezone.

- Polako se približavamo brojevima i koeficijentima koji su nam potrebi za sledeću godinu. Crvena zvezda je uradila fenomenalan posao za srpski fudbal, težićemo da nastavimo tako i učinimo sve što je moguće kako bismo sledeće godine bili u još povlašćenijem položaju nego što je to bio slučaj ove sezone.

foto: Starsport©

Jesenji deo sezone bliži se kraju, a Dejan Stankovič uverava da će klub spremno dočekati početak prelaznog roka.

- Trenutno razmišljam samo o mojim igračima i celokupnu pažnju posvećujem njima. Mnogo puta se pokazalo da čovek pravi veću razliku na terenu nego igrač, potvrda je meč protiv Genta. Ima vremena da se priča o pojačanjima, situacija sa koronavirusom diktira tržište, dosta se toga što se tiče finansijskog dela se promenilo, dosta se novca na globalnom nivou u fudbalu izgubilo, međutim, mi ćemo biti spremni da izmislimo nešto što je dobro za Crvenu zvezdu.

Nisu izostale ni reči hvale upućene vezisti Njegošu Petroviću, koji je postigao najbrži gol u Ligi Evrope ove sezone.

- Njegoš Petrović je svojim odnosom i radom zaslužio ono što se desilo na meču protiv Genta. Kada sam došao u klub bio je u ozbiljnom usponu, posle toga je došlo do stagniranja, međutim vraća se u formu uzlaznom putanjom. Ne sumnjam da će napraviti lepu karijeru.

foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli predvođeni šefom stručnog štaba ostvarili su 3 uzastopne pobede u grupnoj fazi evropskog takmičenja, što nije pošlo za rukom nijednoj generaciji u ovom veku.

- Svako ko dođe u Crvenu zvezdu, da li kao funkcioner, igrač ili trener, sanja da ostavi trag i da ispiše istoriju. Ja se nalazim na početku, ali sam Zvezdino dete i činjenica da ispisujemo istoriju puno znači kako meni, tako i mojim momcima. Ostaviti trag u klubu je mnogo lepo i izuzetno mi je drago pre svega zbog igrača, navijača Crvene zvezde, a onda i mog stručnog štaba, bez njih ništa ne bi bilo isto - istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.