IZLOŽEN KOVČEG S TELOM DIJEGA MARADONE: Na njemu se nalaze 3 SVETE STVARI! Počeo oproštaj od El Pibea! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/The Sun

krenuo je oproštaj

IZLOŽEN KOVČEG S TELOM DIJEGA MARADONE: Na njemu se nalaze 3 SVETE STVARI! Počeo oproštaj od El Pibea! (VIDEO)

Argentinci se opraštaju od najvećeg i najboljeg sina svoje nacije

Objavljeno:

Kovčeg sa telom preminulog Dijega Maradone je izložen javnosti i navijači i obožavatelji i poklonici njegovog lika i dela uskoro kreću da se opraštaju od njega.

Kovčeg je izložen u "Ružičastoj palati", odnosno zgradi Vlade u kojoj je organizovan oproštaj od najvećeg argentinskog sina, a očekuje se da tokom naredna dva dana oko milion ljudi prođe pokraj njega i pokloni se čoveku koga smatraju Bogom.

Najpre je obavljeno bdenje i intimno opelo u prisustvu samo najbližih članova porodice, koja se na taj način oprostila od voljenog Dijega.

Nakon toga je kovčeg izložen i otvorena su vrata palate, pa je oko njega počeo mimohod, a obožavaoci ga u suzama pozdravljaju uz skandiranje i bacaju njegove dresove, majice sa njegovim likom i šalove pored.

Ono što se može videti jeste da se na kovčegu nalaze tri relikvije koje su bile svete za najboljeg fudbalera svih vremena. To su argentinska zastava, dres Argentine sa brojem 10 koji je nosio, kao i dres Boke Juniors.

Maradona je preminuo u sredu, nekoliko dana posle svog 60. rođendana, od srčanog udara koji je doživeo u snu u svom domu u naselju Tigre, gde se oporavljao od nedavne operacije hematoma na mozgu koji je imao.

VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.