URAĐENA AUTOPSIJA DIJEGA MARADONE: Uzrok smrti srčana insuficijencija! Poznato je kako je umro najveći ikada!
Foto: EPA/Mahmoud Khaled

potvrdila šestočlana lekarska komisija

URAĐENA AUTOPSIJA DIJEGA MARADONE: Uzrok smrti srčana insuficijencija! Poznato je kako je umro najveći ikada!

Oko tri sata je trajala obdukcija najboljeg fudbalera svih vremena

Objavljeno:

Poznato je od čega je preminuo legendarni Dijego Maradona.

Vrlo brzo nakon utvrđivanja smrti jednog od najvećih fudbalera svih vremena urađena je obdukcija kako bi se sa sigurnošću moglo reći da je preminuo od srčanog udara.

Kako je istražila šestočlana komisija lekara i stručnjaka sudske medicine uz porodičnog eksperta Maradona je preminuo akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije, koja je generisala akutni edem pluća, prema preliminarnom rezultatu obdukcije koja je obavljena u toku dana.

Javno ministarstvo San Isidro pozvalo je pet forenzičara da izvrše obdukciju.

U obdukciji su učestvovali direktor Sudsko-medicinskog korpusa San Isidro Federico Corasaniti, njegov kolega iz pravosudnog odeljenja San Martin, direktor Odeljenja naučne policije policije Buenos Ajres i još dvoje forenzičara iz Korpusa sudske medicine, sudovi San Isidro.

Ovih pet zvaničnih forenzičara pridružio se i šesti lekar, kojeg je imenovala porodica.

Studija - koja je sprovedena da bi se utvrdili uzroci smrti - biće završena toksikološkim analizama koje će u roku od nedelju dana utvrditi da li je bilo gutanja droge, zabranjenih droga ili alkohola.

Iz pregleda kuće koja se nalazila na parceli 45 u privatnom susedstvu San Andres de Tigre, u kojoj je živeo Maradona, policija i pravosudni istražitelji odbacili su mogućnost da je tehnički direktor Gimnasia i Esgrima La Plata pretrpeo nasilnu smrt.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.