MARADONA JE MNOGO VOLEO SRBE: Njegovo srce je bilo uz naš narod, a to je mnogo puta i pokazivao!
Foto: Profimedia

legenda

MARADONA JE MNOGO VOLEO SRBE: Njegovo srce je bilo uz naš narod, a to je mnogo puta i pokazivao!

Maradona je gostovao i u Srbiji nekoliko puta, a 2012. je opisao neke od svojih uspomena iz naše zemlje

Objavljeno:

Dijego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, danas je preminuo.

Maradona, naime, nikada nije krio koliko je voleo Srbiju i Srbe, i rado se sećao kada je bio počasni gost u našoj zemlji, kada je bio gost režisera Emira Kusturice.

- Emir je moj prijatelj, napravio je odličan film o meni. Bilo mi je lepo kod vas. Moje srce je uz Srbiju, a znam da je i srce cele Argentine uz vašu zemlju i da moj narod gaji snažna osećanja prema vašem - uz širok osmeh poručio je tada Maradona.

foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

Maradona je gostovao i u Srbiji nekoliko puta, a 2012. je opisao neke od svojih uspomena iz naše zemlje.

- Odlično pamtim gostovanja u vašem glavnom gradu, sa Barselonom 1982. kada smo igrali protiv Crvene zvezde, i 2005, kada sam posetio mog velikog prijatelja Emira Kusturicu. Jako ste gostoljubiv narod, moje prijateljstvo sa doktorom Jovanovićem ostaće za ceo život. Istog dana smo došli u Al Vasl, družili se, sarađivali, ja sam, nažalost, otišao, a Dejan je produžio ugovor. Želim mu sve najbolje

foto: EPA/STR

Nije zaboravio meč protiv Jugoslavije 1990. sa Mondijala u Italiji.

- Cenim vaš fudbal, bila je to velika utakmica, nervirao sam se kada mi je Ivković odbranio penal, na sreću, prošli smo tada u polufinale. Iz te generacije pamtim Dragana Stojkovića Piksija, često pitam Dejana za njega. Uh, kakav je to fantastičan fudbaler bio, tako je igrao i kretao se terenom, da je to izgledalo kao kad plešete sa najlepšom devojkom. Bio je megazvezda! Cenio sam i tadašnjeg kapitena Zlatka Vujovića, ali i Srećka Kataneca, s kojim sam se družio u Emiratima dok je obavljao funkciju selektora. Rekao sam mu da je bio grub igrač.

Inače, Maradona je pre dve sedmice podvrgnut operaciji subduralnog hematoma na mozgu, nakon što je hospitalizovan zbog anemije i dehidracije. Lekari su intervenciju izveli i najavili da sledi period oporavka.

Nažalost, situacija se, očigledno, naglo pogoršala jer, kako javljaju lokalni mediji - Maradona je izgleda doživeo srčani udar, a brza intervencija lekara nije bila uspešna.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.