ZBOG 2 TETOVAŽE MARADONU SU MRZELI NA ZAPADU! Prst U OKO AMERICI! Umro je na isti dan kad i njegov prijatelj Kastro
Foto: Profimedia

i po tome ga pamtimo

ZBOG 2 TETOVAŽE MARADONU SU MRZELI NA ZAPADU! Prst U OKO AMERICI! Umro je na isti dan kad i njegov prijatelj Kastro

Maradona je bio veliki prijatelj višedecenijskog predsednika Kube Fidela Kastra, kao i ostalih levičarskih orijentisanih političara u Južnoj i Srednjoj Americi, a delio je ideje revolucionara Če Gevare

Objavljeno:

Neverovatna koncindencija, a možda i nije! Svet oplakuje smrt Dijega Armanda Maradone, koji je verovali ili ne umro baš na isti dan kao i njegov veliki prijatelj i nekadašnji predsednik Kube Fidel Kastro.

O njihovom prijateljstvu se pričalo i pisalo tokom svih prethodnih decenija, uostalom mnogo puta kada je slavni Argentinac imao problema sa zdravljem i morao na "rehabilitaciju" odlazio je upravo na Kubu kod svog prijatelja.

foto: EPA/Ain

Kastro je preminuo 25. novembra 2016, a evo, samo 4 godine kasnije na isti datum je preminuo i najveći fudbaler svih vremena.

- Nisam komunista, već Fidelista, do smrti - rekao je u jednom od svojih intervjua Maradona čime je pokazao koliko je to čvrsto prijateljstvo.

foto: EPA

Uostalom njih dvojica su delili iste poglede na svet, bili su levičari, govorili protiv globalizma i amerikanizacije sveta, imali iste ideale, cenili i širili ideje Če Gevare.

Zato je Maradona i imao na svom telu i tetovaže posvećene upravo njima dvojici.

foto: Profimedia

Na ramenu mu je bio istetoviran revolucionar Če Gevara, a na listu noge Fidel Kastro.

foto: Profimedia

Maradona je kao dete iz sirotinjske i radničke porodice podržavao levičarski pokret širom Latinske i Srednje Amerike, a njegovi prijatelji su bili i bivši predsednik Venecuele Ugo Čavez, kao i prvi čovek Bolivije Evo Morales.

foto: EPA

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.