SUDIJA USRED PENAL SERIJE ISKLJUČIO GOLMANA, PA ISTERAO I REZERVNOG: Fudbal u SAD nekad je baš pravi cirkus!
Fudbaleri Orlando Sitija slave prolaz dalje, Foto: printscreen/youtube/qualityfirst

ne zna se ko pije, ko plaća

SUDIJA USRED PENAL SERIJE ISKLJUČIO GOLMANA, PA ISTERAO I REZERVNOG: Fudbal u SAD nekad je baš pravi cirkus!

Nejasna pravila izazvala potpunu konfuziju među igračima

Objavljeno:

Neviđena drama odigrala se u finišu utakmice osmine finala plej-ofa američke MLS lige. Orlando Siti je nakon penala (6:5) savladao Njujork Siti i plasirao se u polufinale konferencije, ali ta penal serija ostaće upamćena kao jedna od najluđih u istoriji fudbala.

Pri rezultatu 4:3 za njegov tim, golman Orlanda Pedro Galjese zabeležio je odbranu za koju je ceo stadion mislio da je odlučujuća. Ali, dok je Galjese slavio, sudija Alen Čepmen je poništio njegovu odbranu i potom ga isključio!

Naime, arbitar je primetio da je golman ekipe sa Floride stajnom nogom prerano napustio gol-liniju i, u skladu sa starim pravilima MLS-a, pokazao čuvaru mreže drugi žuti, odnosno, crveni karton.

- Drugi žuti karton je zbog izletanja, jer se u trenutku izvođenja udarca pomerio sa gol-linije i nijedan deo noge nije bio u liniji sa gol-linijom. Ovaj prekršaj zahteva obaveznu kaznu prema pravilima igre za 2019/20, po kojima se MLS igra u regularnoj sezoni i plej-ofu.

foto: printscreen/youtube/qualityfirst

Fudbalerima Orlanda nije pomoglo ni što su pravila promenjena za sezonu 2020/21.

- Ali, MLS 2020 je započeo pre nego što su promene stupile na snagu na leto 2020, pa nastavljamo da radomo po početnoj verziji pravila igre tokom cele sezone, a promenu ćemo uvrstiti od 2021. godine, navedeno je u saopštenju MLS-a.

Prava ludnica je nastala kada je rezervni golman stao mešu stative. Verovali ili ne, sudija je i njega isključio! MLS liga je imala objačnjenje i za ovu odluku.

- Golmani koji su isključeni tokom penal serije mogu biti zamenjeni samo dostupnim igračima, koji su na terenu u momentu kada je meč zvanično završen pre penala. Golman Brajan Rou nije bio dostupan igrač u tom momentu, navedeno je iz MLS lige.

Defanzivac Rodrigo Šlegel je navukao rukavice, stao pred gol i nešto kasnije postao junak Orlando Sitija jer je odbranio penal za trijumf svog tima.

Bonus video:

espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.