E, SAD ĆE BITI SVAŠTA: Oglasio se Muslin posle Vidićevog pisma! Svašta je rekao!
Foto: Starsport©

na njegovoj strani

E, SAD ĆE BITI SVAŠTA: Oglasio se Muslin posle Vidićevog pisma! Svašta je rekao!

- Nije me iznenadila njegova reakcija i to otvoreno pismo. Vidić je, pre svega, izuzetno pravedan čovek

Objavljeno: 23:54h

U ove dve kratke rečenice, i sve ostalo što je napisano pre i posle njih, stala je kritika nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, Mančester junajteda i proslavljenog reprezentativca Srbije Nemanje Vidića, koji se otvorenim pismom obratio ljudima koji već pet godina vode fudbal u Srbiji. Ovim rečima je samo do kraja otvorena Pandorina kutija iz koje, posle poraza od Škotske u finalu baraža za odlazak na EP, munjevito izlaze svi neuspesi onih sa Terazija 35 i sa klupe "orlova", koji su medije u Srbiji jednostavno naterali da danima pišu o tome kako je za poslednjih deset godina propao fudbal kod nas.

Nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin je u razgovoru za "Novosti" dao punu podršku svom nekadašnjem igraču koji je na terenu pokazao kako se postaje veliki fudbaler i čovek.

- Nemanju Vidića sam još 2001. godine trenirao u Zvezdi, pošto je bilo jasno da je u omladinskom pogonu dominantan igrač. Izuzetno ga cenim kao čoveka i kao fudbalera. Podatak da je poneo i kapitensku traku Mančester junajteda, a i da je izabran za najboljeg defanzivnog fudbalera svih vremena ovog slavnog kluba, dovoljno govori o njemu - počinje Muslin priču za "Novosti".

Vidić je u svom otvorenom i oštrom pismu upućenom medijima u Srbiji očigledno rekao ono što skoro svi u Srbiji danas vide. Ovo, jednostavno, ništa ne valja.

- Nije me iznenadila njegova reakcija i to otvoreno pismo. Vidić je, pre svega, izuzetno pravedan čovek. Očigledno je da ga boli sve ovo što se dešava u srpskom fudbalu. U potpunosti se slažem sa svim što je naveo u svom obraćanju fudbalskoj Srbiji - dodaje Muslin.

SLAVOLjUB Muslin je 22. maja 2016. godine preuzeo fudbalsku reprezentaciju Srbije i na njenoj klupi bio do 30. oktobra 2017. Jedan od najzaslužnijih za njegov dolazak jeste pokojni Goran Bunjevčević, koji je do svoje prerane smrti, 28. juna 2018, u 45. godini, bio sportski direktor u FSS.

- Goran je bio isti tip čoveka kao i Nemanja Vidić. Pošten, vredan, sa sjajnom vizijom. Želeo je da unapredi rad reprezentacije i na njegov nagovor sam seo na klupu Srbije. Obojici nam je bilo veoma teško zbog razloga iz kojih sam podneo ostavku - seća se Muslin.

Apsolutno svi koji su pošteni prema sebi i istini će danas da vam kažu da su kola fudbalske reprezentacije krenula nizbrdo onog dana kada je Slavoljub Muslin odlučio da ode sa klupe Srbije. A otišao je posle bizarnih stvari koje su počele da se dešavaju u finišu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine. Do poslednja dva kola i duela sa Austrijom i Gruzijom, njemu se niko nije mešao u posao i ispoštovan je dogovor s početka saradnje. Međutim, kako se bližio kraj kvalifikacija i kako je postalo jasno da će "orlovi" prvi put posle Južne Afrike 2010. da vide veliko takmičenje, krenuli su pritisci oko sastava tima, pa čak i taktike. Muslin nije prihvatio ova nova "pravila igre" i - otišao je.

- Mene odavno ne interesuje rad u srpskom fudbalu i sa te strane nemam nikakve zadnje namere kada pričam o onome na šta je Nemanja Vidić pre dva dana direktno ukazao. Ja sam sa srpskim fudbalom, dakle, završio. Ali, jednostavno, boli i mene sve ovo, kao čoveka i trenera. Apsolutno niko ne treba da sumnja u iskrenost Vidićevih reči. On je jednostavno takav, pošten do srži. Tog čoveka možeš da uzmeš pod ruku i sa njim ideš u rat - slikovit je Muslin.

U onom trenutku kada je Aleksandar Mitrović promašio penal protiv Škotske, pa još u vreme kada je Muslinov naslednik na klupi Srbije Mladen Krstajić znao da se vrati sa pet lopti u mreži iz Ukrajine, pa i kada je bilo više nego jasno da je srpski fudbal 2018. pogrešno skrenuo na jednoj raskrsnici, skoro svaki pogled i sećanje išli su na oktobar 2017. godine - kada je Muslin napustio sastanak sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom kao bivši selektor. Od tada prst sudbine traži one koje će da kazni. Navijači Srbije žale što je prst prvo pokazao na najboljeg igrača "orlova" Aleksandra Mitrovića. Ali taj prst će, po svemu sudeći, pokazati ovih dana na još neke ljude.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.