STANKOVIĆ PRED VOJVODINU O LALATOVIĆU: Odrasli smo zajedno! Niko ne sme da se žali! Zvezda bez 2 ključna igrača!
Foto: Starsport©

crveno-beli oslabljeni

STANKOVIĆ PRED VOJVODINU O LALATOVIĆU: Odrasli smo zajedno! Niko ne sme da se žali! Zvezda bez 2 ključna igrača!

Strateg crveno-belih je rekao da ekipa ne razmišlja o Gentu, a da niko nema pravo da se žali na minutažu

Objavljeno:

U nedelju se na "Karađorđu" igra derbi Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde.

Posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije vratio se srpski klupski fudbal, a šampion Srbije odmah igra derbi protiv drugoplasiranih Novosađana.

Uoči utakmice u Novom Sadu trener crveno-belih Dejan Stanković izneo je svoja očekivanja, ali i probleme koji postoje u ekipi, pre svega zbog povreda i bolesti igrača.

foto: Starsport©

- Dugačak je put do titule i ima još mnogo da se igra. Derbi kola jeste, ali da li će neko biti šampion posle ove utakmice - neće sigurno. Tako da ne razmišljamo o ovom meču kao odlučujućem. Biće kvalitetna utakmica, snage će odmeriti dve dobre ekipe koje imaju „ličnu kartu“ u smislu igre i prepoznatljivih odnosa. Vojvodina je dobra ekipa, ne brane se ispred kaznenog prostora, već to čine organizovano. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, a u takvima se ne gleda lepota nego rezultat - počeo je Stanković.

Pohvalno je govorio strateg crveno-belih o kolegi sa klupe Vojvodine - Nenadu Lalatoviću.

- Odrasli smo i igrali zajedno, a "danas" se ukrštamo na klupama. Radi se o odličnom treneru, pokazao je kvalitet, jer gde god da je predvodio tim napravio je dobar rezultat, a to radi i sa Vojvodinom, sa kojom je prošle godine uspeo da uzme trofej. Rad se uvek isplati, a on je vredan. Želim mu mnogo sreće i da ovako nastavi, pravi je borac.

foto: Starsport©

Govorio je šef stručnog štaba Zvezde i o zdravstvenom biltenu koji mu ne ide u korist.

- Spremamo meč po meč. Ne mogu da kažem da je Gent presudna utakmica, već prvo razmišljamo o Vojvodini. Tako pristupamo obavezama, a zdravstveni bilten nije pozitivan. Imamo neke igrače na koje ne mogu da računam, a čeka nas mnogo utakmica sa direktnim rivalima. Ipak, ne tražimo alibi u tome. Situacija sa Rodićem je takva da mu želim da se pre svega vrati normalnom životu, a potom treninzima i obavezama. Videćemo ko će igrati levog beka. Takođe, Katai je povređen i neće igrati protiv Vojvodine.

foto: Starsport©

Smatra Stanković da će pristup njegovim pulena biti sjajan, bez obzira na to ko će početi utakmicu kao starter, a ko će šansu dobiti sa klupe.

- Kod nas nema razlike u tome da li neko igra minut, pola sata, poluvreme ili celu utakmicu. Bitan je tim i rezultat. Da li će neko da počne ili će ući, kod mene to ne pravi razliku, jer kad obučeš Zvezdin dres, onda nemaš pravo na alibi priče i ne možeš da se žališ na minutažu. Bitan je cilj kluba. Moraš da se staviš na uslugu tima, saigrača i kluba. Sva sreća, imam igrače koji zdravo razmišljaju i koji znaju koliko vrede - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.