EMOTIVNI HAMILTON NAKON TITULE: Sećam se kako sam gledao Šumahera, a vidite gde sam sad - tek sam počeo!
Foto: EPA/Will Oliver

uspeh

EMOTIVNI HAMILTON NAKON TITULE: Sećam se kako sam gledao Šumahera, a vidite gde sam sad - tek sam počeo!

Hamilton je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Turske i izjednačio rekord Šumahera od sedam šampionskih titula

Objavljeno: 14:28h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton koji je danas izjednačio rekord Mihaela Šumahera od sedam šampionskih titula u Formuli 1, rekao je da ima utisak "kao da je tek počeo" i zahvalio je ekipi, bez koje, kako je naveo, ne bi uspeo da ostvari veliki uspeh.

"Nemam reči. Moram da zahvalim svima ovde i u obe naše fabrike. Ne bih ovo uspeo da nisam došao u ovu ekipu, a putovanje na kome smo bili je monumentalno. Toliko sam ponosan", rekao je Hamilton, zadržavajući suze posle trke u Istanbulu.

Hamilton je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Turske i izjednačio rekord Šumahera od sedam šampionskih titula.

"Znam da često kažem da je ovo van mojih najludjih snova... Ali mislim da sam celog života tajno sanjao o ovome. Sećam se kada sam gledao kako Mihael osvaja titule, a samo osvojiti jednu, dve ili tri - teško je uspeti. Sedam je nezamislivo. Kakav dan, tek moram da shvatim šta se dogodilo. Imam utisak kao da tek počinjem. Fizički se osećam u dobroj formi. Ova godina je bila izazov kroz koji nisam znao kako da prodjem, ali uz pomoć ljudi oko mene, uspeo sam da zadržim glavu iznad vode i da ostanem koncentrisan", rekao je on.

foto: EPA/Clemens Bilan

Britanac je ove sezone oborio i Šumaherov rekord po broju pobeda, pošto ih sada ima 94.

"Moram da zahvalim mojoj porodici. Sanjali smo o ovome kada sam bio mlad, gledajući trke, a ovo je daleko, daleko izvan onoga što smo sanjali. Važno je i za decu, da vide da je moguće ostvariti snove. Moraš za to da radiš, da ih juriš i da nikada ne odustaneš niti da sumnjaš u sebe", naveo je 35-godišnji vozač.

Hamilton još nije produžio ugovor sa Mercedesom.

"Nadam se boljoj narednoj godini i voleo bih da ostanem. Imam mnogo posla ovde, tek smo započeli naš posao i osećamo se odgovornim. Želim da pomognem Formuli 1, želim da pomognem Mercedesu na tom putovanju", rekao je Hamilton.

Govoreći o trci u Istanbulu, Hamilton je rekao da je u prvi mah pomislio da neće uspeti.

"Mislio sam da mi trka izmiče, ali i dalje sam verovao i pomislio sam da ću dostići brzinu u nekom trenutku i to sam uspeo. Izgubio sam titulu u boksu 2007. godine i sigurno je da sam naučio lekciju. Pomislio sam da imam kontrolu i da ću uspeti da se izborim sa kišom ako padne", naveo je Hamilton.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.