ŠTIMAC MI JE REKAO DA BI VOLEO DA NJEGOVA PORODICA UBIJE MOJU! Vijera me nazvao ciganinom, a ja njega crn**gom!
Foto: Starsport©

ispovest siniše mihajlovića

ŠTIMAC MI JE REKAO DA BI VOLEO DA NJEGOVA PORODICA UBIJE MOJU! Vijera me nazvao ciganinom, a ja njega crn**gom!

Srpski trener je dao neke veoma zanimljive detalje iz svoje knjige u intervjuu za "Korijere delo sport"

Objavljeno:

Autobiografija Siniše Mihajlovića čim je izašla privukla je ogromnu pažnju italijanske, ali i svetske javnosti.

U knjizi o svom životu pod imenom "Igra života" legendarni srpski fudbaler i trener govorio je pre svega o svojoj borbi s leukemijom, ali i o ratu u Jugoslaviji, Arkanu, Crvenoj zvezdi, i mnogim lepim, ali i onim ružnim stvarima iz njegove karijere.

Zbog toga je dao i intervju za "Korijere delo sport" u kome je izneo neke detalje i pojedinosti iz svoje knjige, a već ste imali prilike da čitate šta je rekao o prijateljstvu s Željkom Ražnatovićem Arkanom.

foto: Profimedia

Ovog puta vam prenosimo i kako je znao da će se nekadašnja Jugoslavija raspasti i da će se desiti rat.

- Na finalu Kupa Jugoslavije 1990. godine. Zvezda je izgubila od splitskog Hajduka. Pre meča, u tunelu koji vodi do terena, moj cimer iz omladinske selekcije Igor Štimac mi je prišao i rekao: "Molim se Bogu da će naša porodica ubiti tvoju porodicu u Borovu", mestu odakle su moji otac i majka - rekao je Mihajlović.

Mihajlović je pričao i o čuvenom incidentu sa Patrikom Vijerom u oktobru 2000. godine kada je optužen za rasizam i bio kažnjem zbog pljuvanja francuskog igrača.

- Jedna stvar koju ne bih ponovio desila se tog oktobra 2000. godine. Kada sam igrao fudbal, pljuvao sam igrače i delio laktove i uvrede. To se desilo i Vijeri. Rekao sam mu "jeb**a crnčugo" i dobio sam suspenziju od tri utakmice. Pogrešio sam, i to puno. Ali, on je mene nazivao "je***im ciganinom" tokom cele utakmice. Ne postoji takva stvar, kao što je rasizam prema Srbima.

Ipak, nije mogao i da ne govori o svojoj bolesti i kako je ona uticala na njega.

- Postao sam bolji čovek. Bolest me ojačala i promenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije. Bolest nije greška, to se dogodi, a ja nisam nikakav Supermen, ni heroj. Bio sam uplašen i nije me sramota da to kažem.

Mihajlović je otkrio da je u bolnicu u Bolonji primljen pod lažnim imenom.

- Bio sam "Cgikjltfr Drnovsk", beskućnik od 69 godina. Nisu želeli da izazovu pažnju drugih pacijenata. Nakon prve dve terapije zaista sam izgledao kao 69-godišnjak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.