MARKO MARIN NA TRANSFER LISTI: Da li će Zvezda u januaru uraditi i s njim isto što je uradila s Boaćijem?!
Foto: Starsport©

iznenada se otvorilo

MARKO MARIN NA TRANSFER LISTI: Da li će Zvezda u januaru uraditi i s njim isto što je uradila s Boaćijem?!

Pitanje je da li će biti pokušaja da ga posle godinu dana vrate na Marakanu?!

Objavljeno:

Bivši reprezentativac Nemačke i vezista Crvene zvezde Marko Marin mogao bi već u decembru da postane slobodan igrač! Mediji iz Saudijske Arabije preneli su informaciju da Al Ahli iz Džede, tim koji vodi Vladan Milojević, želi da se odrekne nekadašnjeg asa Čelsija i umesto njega dovede štopera iz inostranstva.

foto: EPA/STR

Posle odličnih rezultata u prošloj sezoni, i plasmana u polufinale Lige šampiona, rukovodstvo Al Ahlija je odlučilo da izađe u susret Vladanu Milojeviću i ojača mu kadar u novoj sezoni. Ekipa iz Džede je angažovala kao najzvučnije pojačanje bivšeg vezistu Benfike Ljubomira Fejsu. Stigao je iz Amerike na pozajmicu rumunski internacionalac Mitrita, doveden je i nekadašnji krilni fudbaler Čukaričkog Ovusu. Al Ahli je na taj način, uz neke starosedeoce, popunio kvotu od osam dozvoljenih stranaca.

Što znači da mesta za kvalitetne novajlije nema, u slučaju da se ne oslobodi mesto stranca. Saudijci pišu da je Al Ahli spreman da žrtvuje nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, koji od dolaska u Džedu igra sa promenljivim uspehom. I kuburi sa povredama o čemu svedoče samo dva gola i isto toliko asistencija na 18 zvaničnih mečeva.

foto: Starsport©

Zanimljivo je da je Marko Marin poslednja dva meča Al Ahlija odgledao sa klupe za rezervne igrače Al Ahlija.

Umesto Marina ekipu Al Ahlija trebalo bi da pojača defanzivac iz inostranstva, najverovatnije štoper, obzirom da na toj poziciji Vladan Milojević nema adekvatna rešenja. Nije prvi put da se pojavljuje informacija da Al Ahli želi da raskine saradnju sa igračem koji je Crvenoj zvezdi plaćen 1.700.000 evra. Predsednik tima iz Džede Abdulah Mumina pričao je nedavno da Marina štiti klauzula i da bi u slučaju jeddnostranog prekida saradnje pre januara klub iz Džede bio dužan da mu isplati 4.000.000 evra. Preveliki izdatak da Al Ahli koji je, kao i većina svetskih klubova, suočen sa finansijskom krizom usled virusa korona.

Marko Marin ima ugovor sa klubom iz Džede ddo 2022. godine. Ali sve je izvesnije da će morati da potraži sreću na nekoj drugoj adresi. Očigledno je da mu se angažman u Saudijskoj Arabiji isplatio samo iz finansijskih razloga, pošto je imao godišnja primanja od preko milion evra. Međutim, neće to biti avantura koju će dugo pamtiti. Posebno što nije igrao kako zna i ume.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.