BORJAN MORA DA POSTANE ZVEZDINA ZVEZDA: Ako se to i zvanično ne dogodi, neka svi na Marakani podnesu ostavke!
Foto: Profimedia

SPASITELJ

BORJAN MORA DA POSTANE ZVEZDINA ZVEZDA: Ako se to i zvanično ne dogodi, neka svi na Marakani podnesu ostavke!

Mogao je da ode, mogao je da uzme arapske pare i kupa se u zlatnim đakuzijma, bez brige da će nekada ostati bez novca. Mogao je da bira na kom će kontinentu da brani, ali ne...

Objavljeno: 12:49h
Nikola Husein

Bio je to 24. jul 2017. godine - dan koji će promeniti istoriju Crvene zvezde.

Skeptici su vrteli glavom na transfer Milana Borjana, neki su ga odmah odbacili pričajući da je okoreli Partizanovac. Retko ko je verovao u njega, a već nakon potpisa se sumnjičavo gledalo ka Mrkeli i Terziću.

foto: Starsport©

A, onda je na Marakanu došla Sparta iz Praga, a Borjan za 90 i kusur minuta postao miljenik navijača. Samo toliko vremena mu je bilo potrebno da "kupi" one iste koji ga nisu simpatisali i predviđali mu krah.

Nakon Sparte desio se Krasnodar. Desio se i pogodak Mihaila Ristića, koji samo slep ne bi video. Izgleda da je sudija bio kratkovid, a Borjan reakcijom kao u školi na fudbalu između dva odeljenja, sprečio arbitra da se predomisli. Tada je već bilo jasno da je on čovek za gol našeg najvećeg kluba.

Korak po korak, mic po mic i Milan Borjan je sakupio 150 utakmica za Crvenu zvezdu. Na 72 je ostao nesavladan, a u njegov CV biće upisana zlatnim slovima čuda koje je pravio.

1 / 6 Foto: Starsport©

Hladna danska letnja noć koja je pretvorena u najlepši san za sve Delije, nikada neće biti izbrisana iz sećanja svih onih kojima je fudbal u srcu. Penali u Kopenhagenu su bila magistarski rad ovog momka sa sto ruku i nešto što će obeležiti njegov mandat u dresu srpskog šampiona.

Smirenost, prisebnost i refleksi zveri su bili zaslužni za prvu Ligu šampiona. Onda kada su u Salcburgu u nadoknadi meča svi videli loptu u golu i novi nesrećni poraz Zvezda - on nije. U dva navrata je spasio ekipu i kumovao najvećem uspehu u 21. veku.

Glupo bi bilo nabrajati sve njegove odbrane i sva čuda koja je činio na golu. Trebalo bi nam bar nekoliko sati, ali posle onoga što je uradio na sinoćnjem meču protiv Genta - jedno pitanje se samo nameće.

Da li je Borjan nova Zvezdina zvezda? Sedma po redu.

Greh bi bio ne dodeliti mu to priznanje. Već četvrtu sezonu broji u klubu, odigrao je više od 150 utakmica, direktno je zaslužan za ama svaki uspeh u proteklom periodu, a sa njim na golu Zvezda je već četiri godine u grupnim fazama evropskih takmičenja.

foto: Starsport©

Ne može se porediti sa Rajkom, Šekijem, Pižonom ili Piksijem. Nije isto vreme, nije isti fudbal, ništa nije isto. Borjan je heroj svoje ere, Borjan je najbolji golman u 21. veku koji je stajao između stativa Crvene zvezde i to mu niko ne može osporiti.

Mogao je da ode, mogao je da uzme arapske pare i kupa se u zlatnim đakuzijma, bez brige da će nekada ostati bez novca. Mogao je da bira na kom će kontinentu da brani, ali ne... On karijeru želi da završi tu gde je proveo najlepše i najsjajnije trenutke. U Beogradu, u gradu u koji je prebego onda kada nije imao ništa.

A, Milan Borjan je Zvezdi dao sve - i više od toga...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.