SRBOBRANSKA BITANGA POKAZALA KLASU: Milunović i Gobeljić odigrali amatersku partiju - ovoj Zvezdi treba sveža krv!
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs, Daktilo

espreso analiza

SRBOBRANSKA BITANGA POKAZALA KLASU: Milunović i Gobeljić odigrali amatersku partiju - ovoj Zvezdi treba sveža krv!

Zapažanja sa lica mesta...

Objavljeno: 00:31h
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Gent sa 2:1 na Marakani i došli do šestog boda u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope.

Polako počinje da se nazire evropsko proleće...

Crveno-beli su imali šansu da već u prvom poluvremenu dotuku protivnika, ali nisu imali sreće. Na kraju se ušlo u dramatičnu završnicu, ali su se crveno-beli nekako odbranili.

Dejan Stanković svakako ima čime da bude zadovoljan, ali neke bitne stvari nisu funcionisale baš najbolje.

Ovo je naša analiza viđenog na meču Zvezda - Gent:

Milan Borjan: Sve što je do njega, on je to uradio kako treba. Kod gola nije mogao ništa, a sa nekoliko sjajnih interencija je podsetio koliko ekipa zavisi od njega. U nadoknadi vremena je obranio stoprocentnu šansu gostiju.

foto: Starsport©

Milan Gajić: Nije to bilo baš kao protiv Libereca. Mučio se sa prijemom lopte, međutim, imao je i jednu polupriliku. Ali, ono što može da raduje je sve bolja forma potencijalnog reprezentativca koji svakim danom sve više dobija na samopouzdanju.

foto: Starsport©

Nemanja Milunović: Katastrofalna partija štopera Crvene zvezde. Mnogo loše je ušao u utakmicu, jedno proklizavanje u prazno kod peterca je moglo skupo da košta njegov tim već na startu meča, ali sreća po njega pa Gent nije došao do pogotka. I u nastavku je imao podosta kikseva, kasnio za protivnicima, a po nekim kriterijuma je za start u finišu prvog dela vrlo lako mogao da dobije i crveni karton.

foto: Starsport©

Miloš Degenek: Izuzetno je obavljao svoj deo posla, ali imao je nesreću da ga kod gola Genta zakači i prevari Borjana. Bio je odličan u drugom delu, reagovao pravovremeno i svakako bolji od "kolege" Milunovića.

foto: Starsport©

Marko Gobeljić: Krenuo je dobro. Sjajno probio po levom boku, asistirao za gol Kange, pa onda prosuo sve. Kod izjednačujućeg pogotka je dvaput ispao i daleko stajao od igrača koji je uputio povratnu loptu na penal, a epilog je poznat. Mogao je da se proslavi odmah nakon pogotka za 2:1, ali što se kaže - promašio je nemoguće.

foto: Starsport©

Seku Sanogo: Mlaka partija. Grešio je dosta, a u drugom delu kao da je ostao bez snage, što se videlo na terenu. U prilog tome ide i činjenica da nikako nije smeo da napravi faul za karton, pošto je već imao jedan zarađen u prvom poluvremenu. Propušta meč u Belgiji.

foto: Starsport©

Mirko Ivanić: Čudno prvo poluvreme. Nudio se, tražio loptu, ali nije imalo većeg efekta. U nastavku nije pokazao ništa vredno pomena, pa je zamenjen Njegošem Petrovićem. Mnogo je bolje to izgledalo protib Libereca.

foto: Starsport©

Gelor Kanga: Ovo su svi čekali - pravog Kangu. Momak sa razornim udarcem ga je konačno iskoristio na pravi način i podsetio na najslavnije dane iz prvog mandata. Igrao je onako kako se od njega i očekuje, smireno, bez "ekcesa" iz nekih ranijih mečeva. Njegova najbolja partija od povratka.

foto: Starsport©

Aleksandar Katai: Prečka je obeležila njegovo prvo poluvreme. Imao je sjajnu priliku da ponovo dovede svoju ekipu u vođstvo, ali... Hteo je u par navrata da ponovi svoj "trademark" ulaženjem u sredinu, ali bezuspešno. Međutim, namazana srbobranska bitanga je pogodila onda kada je bilo najpotrebnije. Lukavo izveden slobodan udarac i odlučio pitanje pobednika. Jednom rečju - klasa.

foto: Starsport©

El Fardu Ben: Svuda ga je bilo - i napred i nazad. Pomagao odbrani, preorao teren, ali nije mnogo napada išlo po njegovoj strani. Sve u svemu, prosečna partija za napadača sa Komorskih ostrva.

foto: Starsport©

Dijego Falćineli: Njegova kretnja i skok igra ne dolaze u pitanje. Ali, u nekoliko navrata je mogao bolje da reaguje. Nije bio pretnja golmanu gostiju Kuzemansu. Pokazivao je i bolje momente.

foto: Starsport©

IZMENE:

Njegoš Petrović: Ušao umesto Ivaniča da pomogne odbrani i Sanogu. Čini se da je dobro odradio svoj posao.

Radovan Pankov: Premalo na terenu za bilo kakav učinak.

Srđan Spiridonović: Premalo na terenu za bilo kakav učinak.

Veljko Nikolić: Premalo na terenu za bilo kakav učinak.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.