TEŽAK SKANDAL U ITALIJI: Sergeju Milinković-Saviću preti izbacivanje iz Serije A!
Sergej Milinković Savić, Foto: Printskrin

GORE VESTI SRBIN NIJE NI SANJAO

TEŽAK SKANDAL U ITALIJI: Sergeju Milinković-Saviću preti izbacivanje iz Serije A!

UEFA je zabranila određenim igračima Lacija putovanje na meč protiv Zenita, a ni pre sedam dana nisu igrali protiv Klub Briža

Objavljeno:

Fudbaleri Lacija ove večeri igraju u gostima protiv Zenita utakmicu trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Rimski klub juče je doputovao u Rusiju, a u avionu nisu bili Ćiro Imobile, Lukas Leiva i Tomas Strakoša koji su bili pozitivni na koronavirus.

UEFA je zabranila ovim igračima putovanje na meč protiv Zenita, a ni pre sedam dana nisu igrali protiv Klub Briža.

Nekoliko igrača rimskog kluba propustilo je nastup protiv Briža zbog toga što su bili pozitivni na koronu. Ipak, u centru pažnje našli su se Imobile, Leiva i Strakoša koji su samo nekoliko dana bili negativni i igrali su protiv Torina.

Imobile je u igru ušao u drugom delu i dao gol za 3:3. Očekivalo se da će igrati večeras, ali UEFA je to zabranila jer se čini da su oni još uvek zaraženi.

Ćiro Imobile i Sergej
Ćiro Imobile i Sergej foto: EPA/Angelo Carconi

To je stvorilo veliki skantal u Italiji, a kako piše La Gazeta delo Sport, rimski klub bi mogao biti žestoko kažnjen. FIGC istražuje celi slučaj i već je jasno da se Lacio tereti za kršenje Covid-19 protokola.

Ukoliko se ispostavi da su oni zaista prekršili protokol i čak lažirali testove onda će biti žestoko kažnjeni. Laciju preti čak i izbacivanje iz Serije A ukoliko se ispostavi da je žestoko prekršio pravila.

U rimskom klubu se nadaju da će kazna biti samo novčane prirode, ali u narednom periodu će se pokazati da li su prekršili protokol nakon čega će biti donesena odluka oko kazni.

Šta li će na sve ovo reći Sergej Milinković-Savić?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.