BEOGRADSKI UNIVERZITET O SKANDALU VULETIĆ - BORJANOVI: Ograđujemo se od profesora i najoštrije ga osuđujemo!
Foto: Filip Plavčić, Emilija Jovanović

povredio je ugled Pravnog fakulteta

BEOGRADSKI UNIVERZITET O SKANDALU VULETIĆ - BORJANOVI: Ograđujemo se od profesora i najoštrije ga osuđujemo!

Nakon što je advokat porodice Borjan poslao zahtev BU iz rektorata su se oglasili saopštenjem

Objavljeno:

Nekih dve nedelje posle 163. Večitog derbija nakon koga je došlo do vređanja i prepucavanja između potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića i porodice Borjan u koje je uvučeno i maloletno dete Milana i Snežana Borjan, što je danima skandalizovalo javnost, oglasio se Univerzitet u Beogradu, čiji je Vuletić profesor.

BU je oštro osudio ponašanje profesora Pravnog fakulteta nakon što mu se obratio pravni zastupnik porodice Borjan tražeći reakciju povodom ponašanja profesora Vuletića.

- Univerzitetu u Beogradu obratio se zakonski zastupnik gospodina Milana Borjana i gospođe Snežane Borjan, zahtevajući reakciju Univerziteta povodom izvesnih postupanja dr Vladimira Vuletića, vanrednog profesora Pravnog fakulteta.

foto: Starsport©

Prema materijalima dostavljenim Univerzitetu, prof. Vuletić je na društvenim mrežama postavljao neprimeren sadržaj, koji je privukao značajnu pažnju javnosti, a za koji postoje indicije da je njime izvršena povreda ugleda i časti porodice Borjan.

Rektorski kolegijum smatra da je prof. Vuletić navedenim postupanjem povredio interese i ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Očekuje se odgovorno i savesno ponašanje prof. Vuletića, u skladu sa zakonom i univerzitetskim i fakultetskim propisima kojima je uređen akademski integritet.

Univerzitet se u celosti ograđuje od ovog primera štetnog postupanja jednog člana akademske zajednice Univerziteta i najoštrije ga osuđuje. Univerzitet od svojih nastavnika, saradnika, istraživača, studenata i nenastavnog osoblja očekuje da štite dostojanstvo i integritet Univerziteta i njegovih članica (fakulteta i instituta), kako u redovnim aktivnostima u vezi sa nastavom i istraživanjem, tako i u njihovim vanuniverzitetskim poslovima i aktivnostima - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.