TRPANJE DO VRHA, ILI IGRA NA REZULTAT: Deki je uradio to što Miloje nije - može li Zvezda da postane hit Evrope?
Foto: Starsport©

dvougao

TRPANJE DO VRHA, ILI IGRA NA REZULTAT: Deki je uradio to što Miloje nije - može li Zvezda da postane hit Evrope?

Crveno-beli su pokazali da efikasnost nije problem, samo kada se sve kockice poklope

Objavljeno: 21:46h
Nikola Husein

Suvišno je bilo šta reći o učinku Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde. Samo "lud čovek" može da nađe zamerku na sve što je harizmatični trener uspeo da napravi za dve i po sezone.

Međutim, nakon spektakularne noći i ubedljive pobede nad Liberecom, navijačima je kroz glavu prošla činjenica da je Dejan Stanković već na drugom evropskom trenerskom meču uradio nešto što nije niko pre njega.

Interesantno, ako se osvrnemo na rezultate Vladana Milojevića, dolazimo do podatka da je njegova najubedljivija pobeda bila protiv Suduve rezultatom 3:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2018. godine, dok je u grupnoj fazi sa 3:1 bio srušen Olimpijakos.

foto: EPA/Koča Sulejmanović

Ipak, on je čak kroz tri kvalifikaciona ciklusa prolazio uzdignutih ruku, ali ne ubedljivim trijumfima.

Florijana 3:0, 3:3; Irtiš 1:1, 2:0; Sparta Prag 2:0, 1:0; Krasnodar 2:3, 2:1; Spartaks 0:0, 1:0; Suduva 3:0, 2:0; Spartak Trnava 1:1, 2:1; Salcburg 1:1, 2:2; Suduva 0:0, 2:1; Helsinki 2:0, 1:2; Kopenhagen 1:1, 1:1; Jang Bojs 2:2, 1:1

Sa druge strane, ono čemu teži Dejan Stanković otkako je pre skoro godinu dana seo na klupu je lepa igra za oko, uz efikasnost.

Na 30 mečeva, koliko je sakupio za ovo vreme, njegova ekipa je postigla 76 golova, a ono što može da raduje nekadašnjeg kapitena srpske reprezentacije je to što gotovo svaki igrač tima "ume" da postigne pogodak.

Tako imamo Kataija, Falćinelija, probuđenog Ivanića, Gavrića, Bena, Kangu, koji imaju tu igračku crtu da pogađaju mreže. Još kada bi Boaći i Pavkov izašli iz svojih "depresija", nema sumnje da bi učinak bio mnogo bolji, ali, ne treba biti alav.

foto: Starsport©

I sam Stanković je na svojoj drugoj utakmici kao trener dao izjavu u kojoj je rekao da ne želi da njegova ekipa bude zadovoljna minimalnim vođstvom, već da napada do kraja.

"Ne volim improvizaciju, volim da pobedim, volim da igram dobro. Morali smo da postignemo još neki gol."

Upravo to je usadio svojim fudbalerima i protiv Slovana je njegova misija bila ispunjena. Pobeda, dobra igra i golovi - čini se jednostavno i lako, ali sve je osim toga.

Ne treba sad dizati tabor srpskog šampiona u nebesa zbog jedne ovakve pobede, međutim, deluje da sinoćnji meč može da bude prava prekretnica i ideja kojom bi morali da se vode u preostalim susretima grupne faze, ali i Superlige.

foto: Starsport©

Narednu priliku da odbrane svoju disertaciju, igrači Crvene zvezde imaće već u četvrtak i to ponovo na Marakani, kada im na noge dolazi indisponirani Gent. Bolju priliku nisu mogli ni da zamisle, a eventualna pobeda im otvara vrata evropskog proleća.

Dejan Stanković je "izašao iz puberteta", počinje da sazreva i pokazuje da nije neki klinac koji se uči na voljenom klubu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.