ESPRESO ANALIZA: Zamirisalo na proleće već u oktobru! Kataiju bolje bez Kange, Ben ubojit, a Ivanić je taj šraf!
Foto: Starsport©

Zapažanja sa MaraKane

ESPRESO ANALIZA: Zamirisalo na proleće već u oktobru! Kataiju bolje bez Kange, Ben ubojit, a Ivanić je taj šraf!

Jednu od najubedljivijih pobeda su slavili crveno-beli u evropskim mečevima, a da vidimo kako su se igrači kao pojedinci pokazali u "petardi" protiv Libereca

Objavljeno: 21:15h
Uroš Marjanović

Rapsodija Crvene zvezde na Marakani protiv Slovana. Česi su potučeni do nogu i teško su stradali, a šampion Srbije upisao jednu od najubedljivijih pobeda u Evropi, svakako najubedljiviju u grupnoj fazi evropskih takmičenja u ovom veku.

Najbolja utakmica crveno-belih, verovatno ne samo ove sezone, već i od kada je Dejan Stanković preuzeo ekipu i sve je to rezultiralo "petardom" u mreži ekipe iz Libereca.

Kada se tako ubedljivo pobedi, teško da neki igrač nije odigrao na visokom nivou, ali da vidimo šta smo to zapazili za tih 90 i kusur minuta igre na Marakani.

Milan Borjan

Možda se nekome činilo da nije pokazivao sigurnost zbog onih čestih boksovanja, ali svoj kvalitet je pokazao kada je poput mačke skinuo onu loptu koju su svi već videli u mreži posle slobodnog udarca Mare pri rezultatu 3:1. Time je sprečio da se opet unese neizvesnost i da se protivnik direktno vrati rezultatski u meč i ko zna kako bi se tada odvijale stvari na terenu. Primljeni gol ne ide na njegovu dušu, jer ni da je još toliki ne bi odbranio.

foto: Starsport©

Milan Gajić

Upisao je pogodak i to onaj koji je verovatno i prelomio meč, kada je odlično ispratio napad svog tima s leve strane i onda dočekao loptu na desnoj strani i iskoristio loše odluke golmana Slovana. Ofanzivno ne toliko primetan, daleko je Zvezda bila opasnija po levoj, nego po toj njegovoj desnoj strani, ali verovatno i zbog toga što se više koncentrisao na odbranu da zaustavi brze protivnike u vidu Moskere i Sadileka i to je vrlo dobro uradio.

foto: Starsport©

Miloš Degenek

I ovog puta sigurniji i pouzdaniji od dvojice štopera Zvezde, nekoliko zapaženih intervencija, ali i greška kod primljenog gola. Morao je ranije da izađe u blok Matušeku.

foto: Starsport©

Nemanja Milunović

Bolja igra Milunovića nego što je to bilo protiv Hofenhajma. Sada je delovao dosta sigurnije u intervencijama, neutralisao je zajedno sa partnerom Degenekom visokog Jusufa, pogotovo u tim vazdušnim duelima. Napravio je bespotreban faul na ivici šesnaesterca posle čega su gosti umalo postigli gol da nije bilo sjajnog Borjana.

foto: Starsport©

Milan Rodić

Fantastično se razumeo sa Ivanićem po toj levoj strani. Kod prvog pogotka lepo je sačekao u pozadini i onda sjajno centrirao na glavu Benu. Možda ne toliko ofanzivan koliko su navijači navikli, ali nije ni bilo potrebe jer je to umesto njega radio Ivanić.

foto: Starsport©

Seku Sanogo

Nije bio ubedljiv i siguran kao što je recimo to bilo protiv Hofenhajma. Jeste on obavljao svoje primarne zadatke da sprečava napade protivnika i osujećuje napade, ali njegove intervencije nisu bile sigurne, uz to je napravio i nekoliko bespotrebnih faulova na polovini Zvezde i u opasnoj zoni. Primljeni gol je bio direktna posledica njegove greške kada je oklevao na ivici šesnaesterca i izabrao loše rešenje umesto da "dune" loptu što dalje od svog gola.

foto: Starsport©

Veljko Nikolić

Neki bi rekli neprimetan, nije se ni u prenosu moglo čuti toliko da komentator izgovara njegovo prezime, ali to je čini nam se u ovoj utakmici bilo dobro. Obavljao je svoj posao kako treba, zatvarao prostor u defanzivi, nije gnjavio loptu kad je imao u nogama, nego je gledao da je odmah prosledi do Kataija ili Falćinelija.

foto: Starsport©

Aleksandar Katai

Ben jeste postigao 2 gola, ali epitet igrača utakmice ide Kataiju. Videlo se od početka da je raspoložen za igru, ali i da mu više odgovara ova pozicija, gde više igra ofanzivnog veznog i kreativca, nego isključivo po strani kad je Kanga u timu. Svaki put kada je imao loptu u nogama predstavljao je opasnost po gol protivnika, bilo da li će asistirati ili sam završavati akciju. Stativa ga je sprečila u prvom poluvremenu da se upiše u strelce, ali mu se vratilo u drugom kad je ipak uspeo da matira Engujena.

foto: Starsport©

Mirko Ivanić

Nedostajao je Ivanić Zvezdi i odmah smo videli i zašto. Desni bek Slovana će verovatno sanjati crveno-belu četvorku. Direktan asistent kod drugog gola, odlično se ubacivao iza leđa odbrane gostiju po toj levoj strani i gde su ga već čekale lopte koje je dobijao od Kataija i Rodića. Imao je i šansu za gol u prvom poluvremenu čime bi krunisao odličnu igru, ali loše je postavio stopalo.

foto: Starsport©

El Fardu Ben

Kad neko postigne 2 gola, a posebno na evropskoj utakmici, onda tu nema šta da se priča. Biće da je ovo znak da se Ben vraća u onu formu koja ga je krasila prošle sezone. Izuzetan u prvom poluvremenu, fantastično je pratio akcije i ubacivao se iz drugog plana i tako tresao mrežu. Nije ima prodora koji su se možda očekivali i Zvezda nije bila toliko opasna po toj desnoj strani. U drugom poluvremenu je pao i osim one jedne šanse dvadesetak minuta pre kraja utakmice nije se isticao.

foto: Starsport©

Dijego Falćineli

Kad napadač postigne gol na meču nema mu se šta zameriti, ali nije samo taj pogodak doneo Italijanu visoku ocenu na ovoj utakmici, to je došlo samo kao šlag na torti. Pre svega je bio odličan u skoku, mnogo je lopti sačuvao i spuštao saigračima, odvlačio je nekad i po nekoliko igrača, uostalom tako je otvorio prostor Benu kod prva dva gola na meču. Ispunio je sve ono što se od njega tražilo i očekivalo.

foto: Starsport©

REZERVE

Marko Gobeljić

Zamenio Milana Rodića i za tih dvadesetak minuta korektno obavio ono što se od njega tražilo.

Njegoš Petrović

Ušao u igru u finišu da bi se zatvorila sredina terena i spreči eventualno primanje gola, jer bi i gol razlika mogla da ima uticaj na to koja ekipa će proći dalje.

Željko Gavrić

Zamenio sjajnog Ivanića i odigrao poslednjih desetak minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da još jednom pokaže talenat, jer je imao sjajnu solo akciju i sam sebi stvorio šansu, ali nažalost nije postigao gol. Možda da je ušao ranije...

Radovan Pankov

Premalo na terenu da bi se dao utisak.

Aleksa Vukanović

Ušao da bi igrač utakmice Katai dobio ovacije i aplauze od prisutnih na stadionu.

Dejan Stanković, trener

foto: Starsport©

Nije mogao da vodi ekipu sa klupe zbog crvenog kartona protiv Hofenhajma, pa je umesto njega na tom mestu bio Nebojša Milošević, dok je Stanković sve posmatrao iz lože na stadionu "Rajko Mitić". Ali mora se priznati da je odlično spremio igrače za ovaj meč, tačno je video gde su najveće mane protivnika i na koji način se mogu iskoristiti, odličan potez što je Kataija stavio na mesto kreativca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.