ZVEZDA ODRALA ČEHE ZA NAJVEĆU EVROPSKU POBEDU: Crveno-beli vratili Liberecu za 2006. i upisali prva 3 boda u LE!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

Liga evrope, 2. kolo

ZVEZDA ODRALA ČEHE ZA NAJVEĆU EVROPSKU POBEDU: Crveno-beli vratili Liberecu za 2006. i upisali prva 3 boda u LE!

Sva dešavanja sa meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 21:19h

Kakav meč Crvene zvezde! Jedan od najboljih evropskih u ovom veku. Osvetili su se izabranici Dejana Stankovića, koji nije predvodio tim sa klupe na ovom meču, Slovanu iz Libereca, i za ona dva poraza iz 2006. pošto je slavio sa 5:1 (2:1) i na taj način došla do prva tri boda u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige Evrope posle dva odigrana kola.

1 / 31 Foto: Starsport©

Od prvog pa do poslednjeg minuta crveno-beli su bili daleko bolji od dva rivala. Videlo se već posle 22 minuta, posle dva savršena pogotka El Fardua Bena da će ovde biti teško Česima da išta izvuku.

foto: Starsport©

Čak i posle onog katastrofalnog kiksa odbrane i Sekua Sanoga u 41. minutu, nije delovalo kao da Slovan ima šta da traži u ovom meču, što se u drugom poluvremenu pokazalo kao tačno.

foto: Starsport©

Milan Gajić, Aleksandar Katai i Dijego Falčineli su samo potvrdili trijumf od velikih 5:1, najveći Zvezdin ikada otkako se igra ovaj format evropskih takmičenja, a da nisu u pitanju kvalifikacije.

U narednom meču, crveno-beli igraju sa belgijskim Gentom, koji je u prvom kolu poražen od Slovana, a u drugom od Hofenhajma (0:3), tako da bi trijumf nad Belgijancima bio veoma, veoma važan za prezimljavanje u Evropi.

foto: Starsport©

Taj meč igra se na Marakani 5. novembra od 21 čas.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ! Pobeda koja može da bude mnogo, mnogo vredna u decembru, kada se budu svodili računi iz ove grupe. Posebno gol razlika može da bude značajna.

87' Stopostotna šansa za Željka Gavrića posle sjajnog prodora po levoj strani, ušao je u kazneni, ali se uplašio gola, slobodno možemo da kažemo.

70 GOOOOOOOOL!!!! Falčineli je iskoristio zbrku posle kornera i postigao pogodak za velikih 5-1.

67' GOOOOOOOOOOOL! Aleksandar Katai opravdava nadimak Magiko i donosi crveno-belima sigurnu pobedu u drugom kolu Lige Evrope. Prelepo je predriblao kroz sredinu terena, nikome nije hteo da doda, ali je maestralno završio tu akciju.

62' Dobra prilika za Liberec, šutirao je Mara iz Libereca iz slobodnjaka sa 17 metara, ali je kao mačka reagovao Milan Borjan i napravio sjajnu paradu. Ostaje 3:1.

49' GOOOOOOOOOL! Prvi pogodak Milana Gajića na međunarodnoj sceni u dresu Crvene zvezde. Odlična akcija Kataija i Bena, koji su divno kombinovali, dodali do desnog beka, a ovaj je dosta olakšao posao svom timu.

POLUVREME! Zahvaljujući neverovatno lošoj reakciji defanzivaca crveno-belih, u drugom poluvremenu nas ipak čeka drama!

41' GOL ZA SLOVAN! Gosti su smanjili pogotkom Matušeka, ali posle katastrofalne greške celokupne Zvezdine odbrane, koja ni sama ne zna kako je uspela da primi ovaj pogodak.

37' Divan šut Kataija sa distance, ali na kraju ništa od toga.

29' Pokušaj Helala glavom sa nekih 10 metara, nije bio dobro čuvan, ali nije dobro ni gađao.

1 / 18 Foto: Starsport©

25' Potpuna opsada gola Libereca. Crveno-beli deru goste, samo je pitanje momenta kada će ova prednost postati veća.

23' Potpuni nokdaun gostiju, umalo da to iskoristi Falćineli šutem sa 15 metara. Lopta je završila malo iznad gola, nova sjajna akcija Zvezdinih fudbalera.

22' GOOOOOOOOOOL! 2:0 za crveno-bele. Lepo se izvukao Mirko Ivanić, divno vratio loptu za El Fardua Bena, koji je na sjajan način pronašao put do mreže. Mnogo bolja igra srpskog kluba u odnosu na češki, ovo bi moralo da se iskoristi za što više golova u mreži protivnika. Gol razlika je važan faktor u grupnoj fazi!

15' Nezgodan centaršut Moskere, lopta je skakutala po kaznenom prostoru, ali je dobro reagovao Veljko Nikolić.

9' Bila je to nova dobra šansa za Zvezdu, koja je u opasnom naletu, kao da je u pitanju meč Superlige, a ne Lige Evrope. Nadamo se da će ovako i ostati, pošto se Slovan odbranio. Grčevito, ali uspešno.

7' GOOOOOOOOOOL! Fenomenalni El Fardu Ben! 1:0 vode crveno-beli posle lepog pritiska i akcije. Naposletku je Rodić uputio polušut polucentaršut iz voleja, lopta je došla do Bena, a ovaj je lagano, rutinski smestio u mrežu! Bio je to njegov četvrti evropski gol ove sezone.

4' Prvi udarac na meču imao je defanzivac češkog kluba Tijani iz daljine, a u narednom napadu su kombinovali Falćineli i Katai, ali je golman Ngujen dobro odreagovao i uzeo tu loptu.

1' Utakmica je počela.

18.53 - Sve je spremno za početak meča! Podsetimo, Dejan Stanković nema pravo da na ovom meču predvodi svoje igrače zbog suspenzije sa prošlog meča.

18.44 - Evo kako izgleda Marakana u ovim trenucima:

1 / 6 Foto: Starsport©

18.40 - Navijači Zvezde su našli način da pošalju poruku svojim ljubimcima, iako ih neće biti na tribinama.

17.45 - Poznati su sastavi oba tima:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Nikolić, Sanogo – Katai, Ivanić, Ben – Falčineli.

Slovan (4-4-2): Ngujen – Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada, Mara, Moskera – Matušek, Helal.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.