PARTIZAN PREŽIVEO BLAŽIČA I CEDEVITU: Crno-beli furioznom završnicom do teškog trijumfa!
Foto: Starsport©

aba liga, 4. kolo

PARTIZAN PREŽIVEO BLAŽIČA I CEDEVITU: Crno-beli furioznom završnicom do teškog trijumfa!

Sva dešavanja sa utakmice, po četvrtinama, pratili ste na Espreso.co.rs

Objavljeno: 21:15h

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Cedevita Olimpije sa 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13), u derbi meču četvrtog kola ABA lige.

Partizan je upisao drugu pobedu u regionalnom šampionatu, dok Cedevita Olimpija doživela prvi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 17 poena, Rašon Tomas je dodao 13, Nemanja Gordić 11, Nemanja Dangubić 10, a Markus Pejdž devet poena.

U ekipi Cedevita Olimpije najbolji je bio Jaka Blažič sa 24 poena, a najbolje ga je pratio Edo Murić sa 13.

Meč je počeo poenima Blažiča, nakon čega je Partizan odgovorio serijom 6:0, ali je potom usledila serija izgubljenih lopti crno-belih što je Cedevita Olimpija iskoristila i povela sa 8:13. Cedevita Olimpija je imala i plus šest, ali se nakon trojke Veličkovića na prvi odmor otišlo rezultatom 16:19.

Trojkom Veličkovića počela je druga četvrtina (19:19), nakon čega su crno-beli držali minimalnu prednost sve do finiša te deonice kada je Blažič pogodio za 38:40.

Neizvesno je bilo i u drugom poluvremenu, ekipe su igrale u serijama i nijedna nije uspevala da se odlepi i prelomi meč sve do sredine poslednje deonice.

Cedevita Olimpija je pet minuta pre kraja meča imala prednost 68:72, nakon čega je usledila serija Partizana 16:0 koja je počela sa dve vezane trojke Pejdža i završila se trojkom Dangubića za 84:72.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu ABA lige gostovati Igokei, dok će Cedevita Olimpija dočekati Budućnost.

IV ČETVRTINA 86:77

Gordić vezuje pet poena na samom startu, ali nedugo zatim Cedevita pravi seriju od 8:0, a Blažič daje pet! Ipak, na oko tri minuta pre kraja crno-beli stižu do prednosti o 76:72 zahvaljujući Rašonu Tomasu, a potom dugu dvojku pogađa i Dangubić. Zatim dve vezane trojke crno-belih!

Rešen je protivnik za samo tri minuta! Serija od 13:0 za plus 12 i to bi bilo to!

III ČETVRTINA 64:64

Ponovo smo gledali egal, ali meč se u poslednjih nekoliko minuta ubrzao. Stvar je uzeo u svoje ruke Kodi Miler Mekintajer koji je udao ukuono pet trojki! Sa druge strane Jaka Blažič je nastavio sa terorom, uvek igra dobro kada je sa druge strane Partizan.

Ima 18 poena, a Mekintajer sa druge stran 17.

Idemo u poslednjih deset minuta, biće ovde drame!

II ČETVRTINA 38:40

Novica Veličković je otvorio deonicu novom trojkom i dao malo veštačkog disanja svojoj ekipi. U nastavku smo ponovo videli jako tvrdu košarku, a razliko je pravio Kodi Miler Mekintajer koji je postigao takođe dve trojke. Malo se iskupio za loših uvodnih 10 minuta. Rezltat je sve vreme bio izjednačen i u nastavku nas čeka velika borba.

Pored pomenutih Novice i Mekintajera koji imaju po šest koševa, Erik Mika ima pet.

Sa druge strane je Jaka Blažič u zoni sa 15 poena, a Džons ga prati sa osam.

I ČETVRTINA 16:19

Veoma tvrd početak utakmice! Na početku smo videli jake odbrane i ne tako dobre napade i jednih i drugih, ali su im se ruke malop opustile pred kraj.Kod Miler Mekintajer je ostavio lošiji utisak i imao nekoliko naivno izgubljenih lopti, ali ni njegovi saigrači se nisu proslavili.

Na kraju je Novica Veličković morao da rešava i pogodio je trojku za 19:16 za goste.

Za sada ne tako kvalitetan meč.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.