PRILIKA KOJU NIJE ISKORISTIO: Slobodan pad Pavkova - karijera koja je bila na "izvol'te" sada je samo pusti san!
Milan Pavkov proslavlja pogodak protiv Liverpula, Foto: Starsport©

gde je, šta radi?

PRILIKA KOJU NIJE ISKORISTIO: Slobodan pad Pavkova - karijera koja je bila na "izvol'te" sada je samo pusti san!

Od one noći kada je Liverpul propao u grotlu Marakane, do dana današnjeg, korpulentni napadač apsolutno ništa nije pokazao

Objavljeno: 15:09h
Nikola Husein

Pavkov's on fire, Hej Pavkov... činilo se tog 6. novembra 2018. godine da anonimus iz Begeča polako, ali sigurno postaje napadač evropskog kova, fudbaler kome će štoperi najjačih liga disati za vratom, međutim, desilo se nešto sasvim drugačije...

Da li mu je slava udarila u glavu, da li je njegov limit dostignut na pomenutom meču ili se nešto drugo dogodilo sa njim, ostaće misterija.

Skoro dve godine kasnije, Pavkov je i dalje u Crvenoj zvezdi, ali na terenu više vremena ima za neke druge napadače, nego za njega.

Doduše i prethodne kvalifikacije za Ligu šampiona bile su uspešne za njega. Gol protiv Kopenhagena na Marakani uprkos povredi, bio je jedan od ključnih u tom ciklusu. A, onda...

Cena mu se strmoglavo spuštala iz nedelje u nedelju, pominjao se čak i sukob sa Dejanom Stankovićem, onda je na proslavi titule slomio kost na licu i otišao u zaborav.

foto: Starsport©

Zaborav, koji je nakratko prekinut u goleadi protiv Voždovca, kada ga je Stanković "ispoštovao" i uveo kada je sve bilo rešeno. Ispoštovao je i Pavkov njega, postigao gol i pokazao da na njega i dalje može da se računa.

Ali, u konkurenciji Falćinelija, Boaćija, mladog Krstovića, pa donekle i Bena, nema mesta za Milana Pavkova, čije ime polako počinje da bledi sa panoa velike scene.

Sa obzirom da je Boaći konstantno povređen, Krstović bez velike minutaže, Bena koji je mislima već van Srbije, postavlje se pitanje da li je Pavkov uopšte zainteresovan za profesionalni fudbal? Istina, nekada deluje nezainteresovano, bezvoljno, bez žara i agilnosti.

U dva navrata je mogao da napusti Marakanu i upusti se u neke nove izazove van granica Evrope, ali oba puta se to nije dogodilo. Navodno, Pavkov nije želeo da pristane na uslove eventualnih poslodavaca, pa se uvek vraćao među crveno-bele.

foto: Starsport©

Čini se da je ovog leta propuštena i poslednja prilika da se malo veći novac uzme za napadača, pošto je od starta sezone igrao na svega četiri meča - ukupno 69 minuta.

Svakako premalo za nekoga od koga se očekivalo mnogo više, toliko da su se kroz medije provlačila imena preozbiljnih klubova koji su se raspitivali za njega. Pavkov je dve godine stariji u odnosu na kultni meč sa Liverpulom, ali godine koje bi za fudbalera trebale biti najbolje, za njega to nisu.

Pavkov je trenutno u velikoj krizi, fudbal gotovo da ne igra, Zvezda sve manje računa na njega, a emisari evropskih klubova su ga obrisali iz svojih teftera.

Težak period je iza napadača Crvene zvezde, neko bi rekao da ništa nije izgubljeno, da može još mnogo toga da pokaže, ali pitanje je samo ima li materijala za nešto više ili je ovo njegov vrhunac...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.