NIJE HTEO DA TRČI, KRIO SE U ŠUMI: Bio je lenj, ali je imao nešto neverovatno u sebi - ovako se rađao Sergej!
Foto: Starsport©

reč stručnjaka

NIJE HTEO DA TRČI, KRIO SE U ŠUMI: Bio je lenj, ali je imao nešto neverovatno u sebi - ovako se rađao Sergej!

Budući da su mu oba roditelja bili sportisti, Sergej je imao odbojnost prema trčanju

Objavljeno:

Nekadašnji pomoćni trener Crvene zvezde i Vojvodine Milan Kosanović govorio je za magazin ,,First time finish“ o počecima srpskog veziste Sergeja Milinković-Savića.

Godinama unazad, Sergej spada među najbolje veziste u Seriji A. Tražili su ga Pari Sen Žermen, Juventus, a spominjao se i Mančester junajted, međutim, Lacio se odupirao, a mlađi od braće Milinković-Savić iz leta u leto ostajao je na ,,Olimpiku“ za zadovoljstvo navijača rimskog kluba.

Utakmice za reprezentaciju Srbije u oktobarskom ciklusu obeležio je upravo Sergej. Na dve utakmice koliko je odigrao, postigao je tri pogotka, a što je još važnije, direktno pogurao ,,Orlove“ ka plasmanu u finale baraža za Evropsko prvenstvo.

foto: AP

Njegov nekadašnji mentor u mladoj selekciji Vojvodine Milan Kosanović ispričao je za magazin ,,First time finish“ kako je izgledao njegov prvi susret sa dečakom po imenu Sergej.

- Po prvi put sam ga video kako igra sa 12 ili 13 godina i prva stvar koju sam uočio bila je njegova tehnika. Delovao je kao dobar igrač. Dvoumio sam se u vezi sa njim. U njegovim prvim godinama u akademiji, znao je sve sa loptom i tehnika mu je bila sjajna, ali bio je nešto sporiji, opušten i lenj - rekao je Kosanović u uvodu.

Budući da su mu oba roditelja bili sportisti, Sergej je imao odbojnost prema trčanju

- Nije voleo trčanje. Čak se krio iza drveća ne bi li ukrao krugove. Ipak, kada je rad sa loptom u pitanju, to je obožavao.

- Bio je vrlo mentalno snažna osoba kad je bio dete. Imao je pobednički mentalitet. Voleo je da pobeđuje, ali na atraktivan način, sa nekim sjajnim golovima… Takođe, brzo se oporavljao od grešaka koje je pravio. Često smo radili na rešenjima koje ne moraju nužno da budu fenomenalne. Učili smo ga da u fudbalu postoje i jednostavni pasovi - istakao je Kosanović.

foto: EPA/Fredrik Varfjell

Čovek koji se proslavio u radu sa Vladanom Milojevićem, čiji je sada pomoćnik u Al Ahliju otkrio je i jednu činjenicu koja je usko povezana sa dobrom realizacijom koju ima Sergej Milinković-Savić.

- Sergej je ponekad igrao i kao najistureniji napadač, zbog svog stasa odlične tehnike i intuicije da pronađe put do gola. U akademiji Vojvodine, to je bila njegova sekundarna pozicija.

Sergej je 2013. godine testirao svoje tadašnje limite, ostavivši sve u Institutu medicine i sporta u našoj zemlji, neme.

- Imao je najbolje rezultate od svih atleta koji igraju sport s loptom. To znači da je video stvari za pola sekunde pre nego bilo ko drugi u šta se možete uveriti gledajući ga kako igra sada. To je bio trenutak kada sam znao da će uraditi velike stvari u svojoj karijeri.

foto: Starsport©

Nakon što se etablirao u prvom timu Vojvodine i osvojio Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, Genk je pokucao na Sergejeva vrata i on je prešao u Belgiju.

- Želeo je da igra na višem nivou. Video je Genk i Belgiju kao savršenu priliku da poboljša svoje fudbalske veštine. Trenutno mislim da Sergej može postati jedan od najvažnijih igrača u srpskom nacionalnom timu i nastaviti svoj uspeh iz mlađih reprezentativnih selekcija - završio je Kosanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.