TUŽAN, TUŽAN DAN ZA ITALIJANSKI FUDBAL: Zbogom osvajaču Svetskog prvenstva iz 2006. godine! (FOTO)
Marćelo Lipi slavi titulu svetskog šampiona, Foto: Profimedia

NEOČEKIVANO!

TUŽAN, TUŽAN DAN ZA ITALIJANSKI FUDBAL: Zbogom osvajaču Svetskog prvenstva iz 2006. godine! (FOTO)

Ništa se nije pričalo o ovoj vesti vezanoj za legendarnog Marćela Lipija

Objavljeno:

Legendarni italijanski stručnjak Marćelo Lipi potvrdio je da je okončao trenersku karijeru.

Iskusni 72-godišnji strateg u novembru 2019. godine napustio je mesto kineskog selektora, a danas je saopštio da posle 30 godina okončava karijeru.

- Definitivno sam završio s trenerskim poslom. Možda bih mogao da budem koristan u drugim ulogama, ali sigurno ništa neću raditi do proleća - rekao je Lipi za Radio Sportiva.

Lipi slavi titulu svetskog šampiona
Lipi slavi titulu svetskog šampiona foto: Profimedia

Lipi je trenersku karijeru počeo u juniorskoj ekipi Sampdorije, a zatim je vodio Atalantu, Napoli, Inter i Juventus. Kruna karijere svakako mu je bila titula svetskog šampiona 2006. godine sa reprezentacijom Italije na Mundijalu u Nemačkoj.

Od 2012. do 2014. godine trenirao je kineski Gvangžu Evergrande, a od 2016. godine bio je i selektor najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Ipak, najviše će se pamtiti kao trener Juventusa sa kojim je osvojio pet Skudeta, Italijanski kup i jednu, poslednju Juveovu Ligu šampiona.

Najtrofejniji italijanski klub tim povodom se zahvalio svom legendarnom treneru, poželevši mu sreću u daljim profesionalnim izazovima.

- Ponosni smo što smo zajedno ispisali divne stranice fantastične karijere i uvereni smo da ćete biti uspešni u novim ulogama koje ćete izabrati - navodi se na Tviteru slavnog kluba iz Torina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.