SRBIJA SKOČILA ZA JEDNU POZICIJU NA LISTI NAJBOLJIH TIMOVA SVETA: Ali mnogo je važnije koji smo u Evropi!
Foto: Starsport©

Samo da zadržimo mesto

SRBIJA SKOČILA ZA JEDNU POZICIJU NA LISTI NAJBOLJIH TIMOVA SVETA: Ali mnogo je važnije koji smo u Evropi!

Prema ovoj rang listi ako se gledaju samo selekcije iz Evrope onda smo na poziciji s koje možemo da idemo u drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije na najnovijoj rang listi FIFA zauzima 30. mesto sa 1.486 bodova.

Pobeda protiv Norveške u polufinalu baraža za odlazak na EURO, poraz od Mađarske i remi sa Turskom u Ligi nacija, bio je učinak izabranika Ljubiše Tumbakovića u oktobru, a svi ti rezultati bili su dovoljni da Srbija napreduje za jedno mesto u odnosu na listu objavljenu 17. septembra.

Ono što je još bitnije, reprezentacija Srbije je na 17. mestu kada su u pitanju selekcije samo iz Evrope. I to je bitna stavka, jer će se na osnovu pozicija selekcija na decembarskoj listi određivati šeširi pred žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Prema sadašnjem stanju, 17. mesto bi donelo Orlovima mesto u drugom šeširu i samim tim lakšu situaciju da se bori za prva dva mesta u grupi. A, prvo mesto donosi direktan plasman na SP u Katar, a drugo put u baraž.

U Top 5 nije bilo promena, vodeća je i dalje reprezentacija Belgije, koju slede Francuska, Brazili i Engleska i Portugalija.

Reprezentacija Španije je šesta na listi, pošto je zamenila mesto sa Urugvajem, Argentina je osma, Hrvatska je za jednu poziciju slabije plasirana nego u septembru, a na 10. mestu je Kolumbija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.