NIKO NIJE ZVAO SIMOVIĆA NA POLUVREMENU, TO SE URADI PRE MEČA: Dvojica su skinuta sa liste jer su sudili kako treba!
Simović na derbiju, Foto: Starsport©

OP OP

NIKO NIJE ZVAO SIMOVIĆA NA POLUVREMENU, TO SE URADI PRE MEČA: Dvojica su skinuta sa liste jer su sudili kako treba!

– Prošle godine su sa sudijske liste za Superligu skinuti Momčilo Marković i Igor Stojiljković samo zato što nisu hteli da slušaju, već su sudili kako treba – zaključio je Đurović

Objavljeno:

Kada je sudija Novak Simović označio kraj Večitog derbija krenula je lavina optužbi iz tabora Partizana na njegov račun, a i čelnici Crvene zvezde su imali šta da mu zamere.

U klubu iz Humske su nezadovoljni zbog odluke da Simović dosudi korner, posle koga je Miloš Jojić povukao za ruku Sekua Sanogoa što je okarakterisano kao prekršaj za najstrožu kaznu. Ni sudijski ekspert Raka Đurović nije 100 odsto siguran da li je bio korner za Zvezdu ili ne.

Gledao sam nekoliko puta snimak, ali nisam siguran. Postoji mogućnost da je lopta okrznula fudbalera Partizana, ali ne može sa sigurnošću da se tvrdi. Kada su situacije tako nejasne onda kod nas sudije sude u korist ekipe koja juri rezultat. Što se povlačenja Jojića tiče, ima svih elemenata za kazneni udarac jer je lopta išla ka igraču koji je fauliran. Bilo je nekoliko situacija sa povlačenjem u kaznenom prostoru, a sudija je trebao prvo da ih upozori – rekao je Đurović za MaxBet sport.

Kako ocenjujete suđenje Novaka Simovića?

Prosečno. Sem kornera pre kaznenog udarca nije bilo nijedne sporne situacije. Bolji je Simović bio od igre na terenu. Za mene je najdiskutabilniji drugi žuti karton Sanogu. Skočio je da udari loptu, ali je udario protivnika. Tu bih se najmanje odlučio za crveni. Bilo je dosta kartona jer naši igrači igraju prljav fudbal. Sanogo je napravio najviše prekršaja, a povreda Sejdube Sume je splet nesrečnih okolnosti.

Novak Simović
Novak Simović foto: Starsport©

Posle meča jedni i drugi su se žalili na glavnog sudiju, da li je bilo osnova za to?

To je tipično u njihovom stilu. Kod nas je postalo normalno da se reaguje na suđenje. Nije bilo potrebe za halabukom.

Iz Partizana su rekli da je Simović u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija?

Bilo bi dobro da Vazura kaže ko je pozvao Simovića. Ne verujem da ga je neko zvao u poluvremenu, pritisci na sudije se naprave ranije. Pre dve-tri godine su sudijama uništavane karijere kada omladinci Brodarca nisu imali rezultate kakve je trebalo da imaju. Pozivi u poluvremenu su mi neozbiljni.

Našim sudijama nije lako?

Prošle godine su sa sudijske liste za Superligu skinuti Momčilo Marković i Igor Stojiljković samo zato što nisu hteli da slušaju, već su sudili kako treba – zaključio je Đurović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.