DERBI KOJI VIŠE NE POSTOJI: Neka ga igraju uprave i saopštenja - "dominacija" i "sudija je kriv" više ne piju vodu!
Foto: Starsport©

deja vu

DERBI KOJI VIŠE NE POSTOJI: Neka ga igraju uprave i saopštenja - "dominacija" i "sudija je kriv" više ne piju vodu!

Sporne situacije, greške i penali su sastavni deo ovih utakmica, a o izjavama nakon iste, ne treba trošiti reči. To je priča za sebe..

Objavljeno: 19:54h
Nikola Husein

U nedelju je odigran još jedan Večiti derbi i ponovo razočarao. Već dugo srpski "praznik fudbala" ne opravdava taj epitet, iako se ljubitelji ove igre iznova i iznova pred svaki derbi nadaju nekom spektaklu ili bar dobroj igri njihovog tima.

Više se priča o dešavanjima van terena, o tome ko je bio u loži, ko je koga psovao, nego o samoj igri. A i što bi? Kada smo na terenu videli igru koja nije dostojna ni derbiju okružne lige - i to nije prvi put, već ko zna koji.

Sporne situacije, greške i penali su sastavni deo ovih utakmica, a o izjavama nakon iste, ne treba trošiti reči. To je priča za sebe...

Jedni se hvale nekom "dominacijom", drugi pričaju kako su oni pokazali da su bolji i tako u nedogled. Ko je bolji ustvari? Pa, niko. Niko nije ni dobar, a kamoli bolji od nekog. Srpski derbi je izgubio ugled, nema više tog pozitivnog naboja pred utakmicu, sportskog bezobrazluka, ama ničega.

Sve se svelo na igrice pre, tokom i posle meča. Ko će koga više da spusti, isproziva, uvredi, ko će više saopštenja da izbaci u sat vremena, a o fudbalu ni reči.

Zašto Zvezda već godinama ima blokadu kada igra protiv Partizana? Zbog čega ako toliko tvrde da su bolji, tačnije "dominantniji", to ne pokažu na terenu za 90 i kusur minuta, a zato posle meča zasipaju društvene mrežom raznim tekstovima i statističkim podacima kako su uništili rivala. Pa, u to ni malo dete više ne veruje.

foto: Starsport©

Da, tačno je, Zvezda četiri godine igra grupne faze nekog evropskog takmičenja, tri godine je šampion Srbije - neko će reći "a koji će nam pobeda u derbiju?", ali, zar baš taj derbi nije jedini merodavan trenutak u srpskom fudbalu da pokažeš da si bolji od rivala, da ga "izdominiraš", pobediš na fer i sportski način, golovima. Primera radi, crveno-beli nisu postigli gol iz igre u derbiju još od aprila 2019. derbija, a od tada je prošlo čak pet susreta sa Partizanom.

Sa druge strane, Partizan nije pokazao apsolutno ništa što bi opravdalo izjave njegovih igrača kako su pokazali koliko su bolji. Ne, nisu bili bolji, nije ni Zvezda, opet ponavljamo. I sudija ovaj put ne može da im bude kriv. Penal je bio, pa, čak i korner pre njega, ako se bolje pogleda.

Šta je u glavama igrača koji izađu na derbi? Deluje kao da im je puna lobanja nekog pritiska, straha od greške, umesto da daju sve od sebe i ostvare ono što armije navijača očekuju od njih.

Potpuno se poremetila svest ljudi, kako u foteljama, tako i ovih na tribinama i kraj malog ekrana. Glavnu reč vode funkcioneri, objave na društvenim mrežama, plasiraju se u javnost neke izjave koje su toliko izlizane da je to postalo smešno.

foto: Nebojša Mandić

Čini se da derbi više nema smisla, nema želje za pobedom, više se brine o tome da se ne izgubi, pa ako je tako neka se pred svaku sezonu automatski upiše po remi u oba meča, ili tri, koliko ih već ima - i svi zadovoljni.

Ne zamarajte nas više "nefudbalom" i saopštenjima, što je mnogo, mnogo je...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.