DŽAJIĆ KANDIDAT ZA NAJBOLJI TIM U ISTORIJI FRANS FUDBALA: Konkurencija su Kristijano, Ronaldinjo, Rivaldo, Anri...
Foto: Profimedia

jedini iz bivše jugoslavije

DŽAJIĆ KANDIDAT ZA NAJBOLJI TIM U ISTORIJI FRANS FUDBALA: Konkurencija su Kristijano, Ronaldinjo, Rivaldo, Anri...

Bez obzira što je samo kandidata i ovo je veliko priznanje za legendarnog fudbalera

Objavljeno:

Dragan Džajić je dobio još jednu vrstu priznanja za svoju velelepnu i fenomenalnu karijeru, ali i potvrdu da se njegove fudbalske majstorije ni posle 50 godina ne zaboravljaju širom sveta.

Naime, zvanično najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena sada je kandidat za najbolji tim u istoriji fudbala, i to u izboru kultnog lista "Frans fudbal".

Dakle, list koji dodeljuje Zlatnu loptu, odlučio je da sastavi najbolji fudbalski tim svih vremena i među kandidate je uvrstio legendarno levo krilo Crvene zvezde, a kasnije i Bastije i naravno reprezentacije Jugoslavije.

foto: Profimedia

Među protivkandidatima Džajiću se nalaze sve sama najveća imena svetskog fudbala poput Rivalda, Kristijana Ronalda, Olega Blohina, Rajana Gigsa, Tijerija Anrija, Rivelinja, Ronaldinja, Karla-Hajnca Rumenigea i Hrista Stoičkova.

Ukupno 170 novinara širom sveta biraće najbolje u istoriji po pozicijama.

Inače, Džajić je jedini fudbaler iz bivše Jugoslavije koji se našao među kandidatima za najbolji fudbalski tim u istoriji.

"Frans fudbal" je odlučio da ove godine zbog pandemije koronavirusa ne dodeljuje Zlatnu loptu za najboljeg igrača, već umesto toga će birati najbolji tim u istoriji, a rezultati će biti saopšteni krajem decembra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.