ESPRESO ANALIZA: Suma izgubio vid, a Partizan igru! Jojić nema snage, na pomolu novi štoperski tandem!
Foto: Starsport©

NAŠA ZAPAŽANJA IZ HUMSKE

ESPRESO ANALIZA: Suma izgubio vid, a Partizan igru! Jojić nema snage, na pomolu novi štoperski tandem!

Analizirali smo ovaj meč kako vi ne biste morali

Objavljeno: 20:38h
Aleksa Radosavljević

Kao što ste do sada već navikli, posle svake velike utakmice naših večitih rivala, na Espreso.co.rs možete da čitate analize njihovih igara.

Posle 163. Večitog derbija, završenog rezultatom 0:0 ni jedni ni drugi nisu mogli da budu previše zadovoljni.

Ovo su naša zapažanja kada je u pitanju tim Partizana, koji je sa klupe predvodio Aleksandar Stanojević.

Vladimir Stojković

U prvom poluvremenu praktično bez posla, iako je Crvena zvezda napadala. Dobio je jednu loptu od Aleksandra Kataija kroz noge, ali od tog napada Zvezde nije bilo ništa.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojković foto: Starsport©

Aleksandar Miljković

Čim je meč počeo, imao je jedan neuspešan prodor, zbog koga umalo da Zvezda napravi izglednu priliku. Nije bio preterano primetan u

Svetozar Marković

Dobar povratnički derbi za njega. Čini se da bi on i Banjak mogli da budu sjajan tandem. Iako nisu preterano visoki, veoma su skočni, brzi, odlični u prenosu lopte, tako da bi crno-beli mogli mnogo da profitiraju od njegovog povratka.

Maki Banjak
Maki Banjak foto: Starsport©

Maki Banjak

Siguran, pravi komandant odbrane i ponovo se videlo da veoma dobro ume da igra i kada je lopta na zemlji. Imao je nekoliko dobrih intervencija u svom kaznenom prostoru, a deluje kao da će biti stvarno sjajan tandem sa Markovićem.

Slobodan Urošević

Sve u Partizanu se menja, ali u poslednje dve godine je jedna konstanta. Urošević! Opet defanzivno bez greške, napadački ne preterano uključen, ali ako bismo morali da mu damo ocenu, ona bi definitivno opet bila prolazna. Još kada mu je u drugom poluvremenu pomagao Asano po levoj strani, po njoj praktično mesta za akcije Zvezde nije ni bilo.

Slobodan Urošević
Slobodan Urošević foto: Emilija Jovanović

Saša Zdjelar

Ponovo stub ovog tima crno-belih. Siguran na lopti, presekao je napade protivnika kada je mogao i kada je to trebalo da uradi, a u pas igri bio je praktičlno nepogrešiv. Naravno, nije on kreativac, ali kad god je lopta bila kod njega, bila je praktično zaključana.

Bibars Natho

On definitivno nije u formi u kakvoj je bio prethodnih godina, pa pored solidno defanzivno urađenog posla i postavke iza lopte, u napadu praktično nije uradio ništa. Čak ni neki slobodan udarac ili prekid, tako da će Izraelac vrlo brzo morati da pronađe bolju formu.

Filip Stevanović

Dao je svoj prvi gol u Večitim derbijima. Odlično se snašao na asistenciju Takume Asana posle Erakovićeve greške i u stilu mnogo iskusnijih igrača pogodio mrežu. Postao je tako drugi najmlađi fudbaler Partizana koji je dao gol na derbiju posle Stevana Jovetića, koji je imao nešto manje od 18 godina.

foto: Starsport©

Sejduba Suma

Fantastično ušao u meč. Oteo loptu Erakoviću posle kiksa mladog debitanta u derbijima, i kreirao gol. Nažalost, već u 16. minutu je zbog povrede oka morao da napusti teren. Videćemo u narednim danima šta je dijagnoza, dobio je baš jak udarac.

Miloš Jojić

Kod gola crno-belih učestvovali su svi iz ofanzivnog četverca, pa tako i on, tako da i njemu mogu da se pripišu neke zasluge. Međutim, u drugom poluvremenu se odmah videlo da nije spreman za ceo meč u ovako visokom ritmu. U prilog tvrdnji da nema snage, pa samim tim ni dovoljno koncentracije, ide činjenica da je napravio ne preterano pametan penal nad Sekuom Sanogom u drugom poluvremenu, zbog koga je njegova ekipa ostala bez velikog trijumfa.

foto: Starsport©

Takuma Asano

Odlična njegova partija na samom špicu! Em je asistirao za gol Filipu Stevanoviću, em je i sam imao jednu izglednu priliku u prvom poluvremenu, em je dosta pomagao svojim defanzivcima i u presingu.

Izmene:

Lazar Marković (od 16. minuta umesto Sume)

Nije pokazao ništa od onoga zbog čega je doveden u Humsku po drugi put. Umalo da se povredi 20 minuta posle ulaska na teren, ali je nekako uspeo da se na njemu zadrži do kraja. Nije imao nikakav konkretan učinak.

Aleksandar Lutovac (od 62. minuta umesto Stevanovića)

Nije pokazao ništa konkretno, ali je definitivno uneo svežinu u igru crno-belih kada je ušao na teren.

Milan Smiljanić (od 62. minuta umesto Natha)

Solidan meč za veterana, koji jeste uneo malo čvrstine u igru svog tima, ali nije mogao da učini ništa kako bi sprečio onaj penal.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.