ESPRESOPEDIJA: Golman luđi od Igite, driblao češće nego Bajko - otišao na utakmicu, pa mu kidnapovali oca! (VIDEO)
Horhe Kampos, Foto: Printscreen

LUDA PRIČA

ESPRESOPEDIJA: Golman luđi od Igite, driblao češće nego Bajko - otišao na utakmicu, pa mu kidnapovali oca! (VIDEO)

Svi pravi zaljubljenici u fudbal sekli su vene kad god bi ovaj čuvar mreže primio loptu i rukom je spustio sebi unapred... Tada bi počinjala prava zabava

Objavljeno:

Odigrao je 130 utakmica za reprezentaciju Meksika, branio je na dva Svetska prvenstva (1994. i 1998.), a voleo je da dribla protivnike iz svog kaznenog prostora "više nego 'leba da jede".

Jedini je luđi čuvar mreže od Renea Igite, driblao je češće nego on, a umeo je da obuče i dres fudbalera iz polja i da se pridruži saigračima u napadu, jer, imao je više nego zavidnu tehniku.

Naravno, u pitanju je legendarni Horhe Kampos, čovek kome je 1999. godine kidnapovan otac dok je on igrao prijateljski turnir u Hong Kongu, zbog čega je morao da se vrati u Meksiko kako bi platio odštetu kidnaperima i izbavio "ćaleta".

Trenutno radi kao naš kolega na "Azteca TV" u rodnoj zemlji, a večno će ostati upamćen kao jedan od najluđih čuvara mreže svih vremena.

On je 15. oktobra napunio celih 60 godina, zbog čega smo odlučili da vas u našoj novoj rubrici Espresopedija podsetimo baš njega.

Nadamo se da ste uživali u ovom fascinantnom video snimku...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.