STANOJEVIĆ ODGOVORIO ZVEZDANU TERZIĆU: Ja se ne bih time hvalio!
Aleksandar Stanojević, Foto: Youtube

JAKE REČI

STANOJEVIĆ ODGOVORIO ZVEZDANU TERZIĆU: Ja se ne bih time hvalio!

Poznato je da su njih dvojica još od ranije veliki prijatelji, ali pred derbi se to sve zaboravlja

Objavljeno:

Trener Partizana Aleksandar Stanojević u razgovoru za "Sportski žurnal" ističe da mu je najdraži prvi derbi, koji je "rešio" Radosav Petrović, ali i da je shvatio važnost utakmice tek kada je izgubio.

- Znate li kad sam tačno shvatio šta znači derbi? Kad sam te 2011. jedini put izgubio! Pitate se zašto, plasirali smo se u finale kupa - komšijama je 1:0 bilo nedovoljno u revanšu da anuliraju naših 2:0 u prvom meču? Ali… U klubu su svi bili ljuti - istakao je Stanojević.

U njegovoj eri Partizan je bio uspešan u derbijima, a uz to je osvajao i trofeje, pa strateg crno-belih dodaje da je to najbolja kombinacija.

- Znate kad je potpuno zadovoljstvo? Kad uz dobijen derbi osvojite i tutulu. E, to smo mi radili… U kontinuitetu - dodao je trener Partizana.

Vazura i Terzić
Vazura i Terzić foto: Starsport©

Bez obzira na to što je Crvena zvezda osvojila poslednje tri titule, nije uspevala da dominira u međusobnim duelima. U prethodne četiri utakmice nisu dali gol, dok najviše problema imaju kada gostuju u Humskoj.

Osvrnuo se i na izjavu Zvezdana Terzića da Partizan treba da se meri sa Radničkim, a ne sa Zvezdom.

- Sigurno da je ta izjava nešto što utiče na naše raspoloženje. Uz svo poštovanje, kad ste dominantni u prvenstvu - super, ali kad ste i u derbijima… To tek ima težinu! E, tad možete da pričate o protivniku. Ja se, na primer, ne bih hvalio da je Partizan samo slavio u deribjima, da nije bio i šampion. Imali smo pravo da dozvolimo to sebi: pobeđivali smo komšije i osvajali titule - dodao je Saša Stanojević i kazao da ne postoji tajni recept za dobijanje derbija.

- Nema tu neke tajne: derbije su nosili igrači ponikli u Partizanu. Eto, moj poslednji odigralo je čini mi se devet sa tim ispunjenim uslovom. Fudbaler koji oseća večiti priču igra na drugi način! Bez obzira što su veliki broj mečeva u mom periodu i kasnije rešavali stranci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.