NI MI, A NI KOMŠIJE NE VERUJEMO ŠTA VIDIMO: Srbija među 11 najskupljih timova sveta! Vredniji smo čak i od Hrvatske
Foto: FSS

objavio poznati sajt

NI MI, A NI KOMŠIJE NE VERUJEMO ŠTA VIDIMO: Srbija među 11 najskupljih timova sveta! Vredniji smo čak i od Hrvatske

Sajt koji je specijalizovan za tržišne vrednosti fudbalera i transfere je objavio ove podatke, tako da ne može se reći da je to uradio neko ko nije upućen u dešavanja

Objavljeno: 09:54h

Poznati specijalizovani sajt "Transfermarkt", koji prati tržišne vrednosti fudbalera i transfere, objavio je listu 50 najskupljih reprezentacija sveta i iznenadio vaskoliku javnost, kako u Srbiji, tako i u celom regionu.

Selekcija Srbije je najskuplja u regionu i nalazi se na visokoj 11. poziciji!

Prema podacima "Transfermarkta" najskuplja reprezentacija sveta je Engleska, čija vrednost je 1,29 milijardi evra, na drugom mestu je šampion sveta Francuska sa vrednošću od 1,24 milijarde, a treće mesto zauzeli su Nemci sa 926,5 miliona evra.

foto: Starsport©

Srbija je na 11. mestu i vrednost našeg tima procenjena je na 373,9 miliona evra. Od reprezentacija iz regiona pored Srbije visoko je plasirana i Hrvatska, koja je 14. sa 319,3 miliona evra.

Malo zvuči neverovatno da su "Orlovi" skuplji od "Vatrenih" s obzirom da su imali mnogo manje uspeha od njih u poslednje dve decenije, ali i da se hrvatski igrači prodaju za velike svote novca.

foto: AP

Međutim, razlog za to bi moglo biti što neki od najskupljih hrvatskih igrača više ne igraju za reprezentaciju poput Ivana Rakitića, Marija Mandžukića...

Top 11 najskupljih reprezentacija na svetu:

Engleska - 1,29 milijardi evra

Francuska - 1,24 milijardi evra

Nemačka - 926,5 milijardi evra

Brazil - 865,3 miliona evra

Belgija - 773,5 miliona evra

Španija - 768,5 miliona evra

Italija - 758,5 miliona evra

Portugal - 754,3 miliona evra

Argentina - 672,7 miliona evra

Holandija - 555,8 miliona evra

SRBIJA - 373,9 miliona evra

Zablistala je Srbija u Norveškoj, pa razočarala protiv Mađarske, a večeras (20.45) će se u Istanbulu praktično boriti za opstanak u Diviziji B Lige nacija. Kvota na pobedu Orlova protiv Turske je 2,90, kec je 2,55, a iks 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Turska - Srbija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.