TOLIKO SAM PIO DA SAM ZA SAT I PO PROKOCKAO POLA MILIONA EVRA: Teška životna ispovest bivšeg asa Arsenala! (FOTO)
Niklas Bendtner, Foto: Instagram

STRAŠNO ŠTA URADI SEBI ČOVEK

TOLIKO SAM PIO DA SAM ZA SAT I PO PROKOCKAO POLA MILIONA EVRA: Teška životna ispovest bivšeg asa Arsenala! (FOTO)

Godine 2006. u Birmingem na godinu dana (zamena za Žigića), pa povratak u London, ali onda 2011. novi zajam

Objavljeno:

Svojevremeno, pa i ne tako davno, Niklas Bendtner bio je jedna od temeljnih uzdanica danske fudbalske reprezentacije. Snažan, 194 cm visoki centarfor skrenuo je 2005. na sebe pažnju jednog Arsenala, između ostalih. No, jako brzo je kretao na pozajmice.

Godine 2006. u Birmingem na godinu dana (zamena za Žigića), pa povratak u London, ali onda 2011. novi zajam.

Sada na godinu dana u Sanderlend, pa onda još godina, ali u torinski Juventus. Onde se nije baš nametnuo, tek devet utakmica i bez pogotka. Kasnije je put vodio do Volfsburga i da ne dužimo, pojednostavljeno njegova je zvezda lagano ipak kopnjela. Odnosno, nije ostvario onakvu karijeru kakvu je mogao, kakvu su mu mnogi i predviđali ili kako bi to legendarni Ćiro Blažević rekao “za šta je bio predestiniran”.

Danac je prikupio ukupno 136 nastupa u Premijer ligi što nikako nije brojka za potceniti, ali da nije bilo jedne strasti, tačnije mane, sve je moglo da izgleda puno bolje.

Sam Bendtner to priznaje u javnoj ispovesti za londonski dnevnik Gardijan u kom je priznao svoju zavisnost o kockanju!

- Jednom sam bio toliko pijan da nisam mogao ni normalno da sedim za stolom. To sam shvatio, pa onda nisam ni sedao za kockarske stolove. No, pomislio sam, rulet je drugačija stvar. Crveno-crno, crveno-crno... To ne može biti teško - sasvim će otvoreno o tom dijelu života Nicklas Bendtner.

- Tako, mislim ja kako tu uopšte nema problema. Međutim, posle 90 minuta sam izgubio 400.000 funti (oko 441.000 evra). Problem je bio što taj novac ja nisam imao. Na tekućem računu više nisam imao ništa, doslovno sam bio bankrotirao. Jedva sam otišao do toaleta, umio se, ispljuskao hladnom vodom po licu. Potom sam opet otišao na blagajnu i uzeo još 50.000 u žetonima. Na dug, jasno.

Bendtner jedino nije želio javno da iznese koliko je novca uspeo da vrati, ako je i uspeo. To je jednostavno ostavio u drugi plan, kao manje bitan deo priče u kojoj je naglasak na zamku koju nosi kocka.

A danas... Bendtner od 32 godine još uvek igra, ali u Danskoj, u matičnom malenom niželigaškom klubu Tarnbi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.