STANOJEVIĆ DETALJNO ANALIZIRAO SVAKO POJAČANJE: Gledao sam 4-5 napadača, ali Bajbek mi se odmah dopao!
Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

malo i o večitom derbiju

STANOJEVIĆ DETALJNO ANALIZIRAO SVAKO POJAČANJE: Gledao sam 4-5 napadača, ali Bajbek mi se odmah dopao!

Strateg crno-belih je rekao da jedva čeka predstojeći Večiti derbi

Objavljeno:

Partizan je imao furiozan finiš prelaznog roka, u poslednjih 48 sati letnje pijace doveo je četvoricu igrača (Miloš Jojić, Ivan Obradović, Svetozar Marković i Žan-Kristof Bajbek), a nekoliko dana ranije stigao je Filip Holender, dok su klub napustili Umar Sadik i Bojan Matić.

Sada je na treneru Aleksandru Stanojeviću da uigra tim, mada su trojica od petorice novopridošlica u stvari povratnici i "deca Partizana" tako da njima neće biti potrebno privikavanje.

Upravo o novim igračima i takoreći potpuno novom timu, govorio je trener crno-belih za klupski Jutjub kanal.

- Hvala Bogu da imamo dosta reprezentativnih igrača. Sa druge strane, ja sam ovde relativno nov i značilo bi mi da su ovde. Ali, ovo je prilika da podignemo novim igračima fizički nivo forme, da se uklope - rekao je Stanojević i pohvalio Sašu Zdjelara koji je dobio poziv u nacionalni tim.

- Malo smo imali problem korone i nije sve normalno što se dešava u fudbalu. Neko je spreman, neko nije, znaćemo u narednih nekoliko dana ko će biti spreman.

Da li će menjati sistem igre?

- Ja svesno želim neke stvari da promenim. Opet nemamo sve igrače, pa ne možemo sada, ali u narednih mesec i po želim da promenim sistem igre - odgovorio je Stanojević i poručio da Partizan nema problem na poziciji desnog beka.

- Sve je realizovano što sam želeo. Sve što smo pomislili, taj igrač je došao. Meni su potrebna dva prelazna roka da bih napravio ekipu kakvu želim. U decembru će biti dopuna, ali sve što sam poželeo, dobio sam. Sada nema nepokrivenih pozicija - poručio je Stanojević.

foto: Starsport©

Pored Bajbeka, Stanojević je govorio o drugim opcijama u napadu.

- Bajbek je rešenje za 'devetku'. Holender nije 'devetka', ali može da odgovori tim zahtevima. Imamo i mladog Štulića, odlaskom Matića ostavili smo prostor za njega. Po procenama lekara Štulić će se da desetak dana priključiti ekipi.

Predstojeći Večiti derbi biće "biti ili ne biti" za Partizan jer je na minus osam od Crvene zvezde.

- Ne opterećuje me to, kako može da me opterećuje. Derbi je uvek 'biti ili ne biti', da li je osam, minus ili plus... Bio sam tu i kada smo bili u minusu i u plusu, i kada smo igrali eliminacione utakmice u Kupu, ili jednu utakmicu za prvaka države. Sve sam iskusio i jedva čekam derbi. Svi žive za derbi i to može da bude samo dobra stvar, opterećenja naravno nema.

foto: Starsport©

Potom je Stanojević govorio pojedinačno o svakom pojačanju.

- Jojić je igrač koji znate šta je uradio ovde, oseća Partizan. Igrao je u Dortmundu, Kelnu, ozbiljnim ligama. Donosi nam ozbiljnost, karakter i što je najvažnije kvalitet. Sa njim možemo da igramo na više načina, jer može da igra na četiri pozicije.

- Obradović je reprezentativni kalibar, igrao je Svetsko prvenstvo. Donosi nam bolji ulazak u igru, kvalitetniju fazu napada. Ima osećaj pripadnosti klubu. Nije dugo bio u ritmu, ali nadam se da će brzo ući u ritam. Donosi i mogućnost da igramo sa trojicom pozadi, kao levi štoper. Tako bismo imali širok dijapazon i izbor.

- Sveta je mlad otišao odavde. Dete Partizana, oseća klub, zna kakav je to teret. Njegova povoljnost je bonus, insistirao sam na tim igračima. Pojačava nam konkurenciju i donosi drugačije mogućnosti sa bonus igračima.

foto: Starsport©

- Bajbek mi se najviše dopao od četiri ili pet igrača koje smo gledali. Igrač koji ima odličnu tehniku, nastavak igre, dobru brzinu i završnicu. Nadam se da će nam doneti to. Nije još u ritmu, to bi mogao da bude problem. Zbog korone je završio sa klubom pre sedam meseci, ali trebaće malo strpljenja da dobijemo sve što želimo od njega - zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.