VELIKA POBEDA SRBIJE: Orlovi jači za vunderkinda! Pitanje je šta će biti sa majstorom iz Lajpciga?
Dejan Tetek, Foto: FSS

fss

VELIKA POBEDA SRBIJE: Orlovi jači za vunderkinda! Pitanje je šta će biti sa majstorom iz Lajpciga?

- Ima na tom spisku još nama veoma interesantnih igrača, kao što je Lazar Samardžić iz Lajpcija sa čijom porodicom razgovaramo i nadamo se da će igrati za Srbiju - reka je Grkić

Objavljeno:

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) priprema se u Kovilovu za novembarski krug kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, u kome ih očekuju dueli sa Velsom (verovatno domaćin elit runde kvalifikacija), Nemačkom i Austrijom. Selektor Milan Lešnjak drugi put okuplja igrače na mini-pripreme, sve u želji da se što spremnije dočekaju veoma zahtevni mečevi u Velsu.

-Nismo mogli da računamo na sve igrače, jedan broj njih je sa mladom selekcijom – ističe selektor Milan Lešnjak.

Ovde u Kovilovu se nalazi 25 igrača i to je ono najbolje što Srbija trenutno ima. Među njima je i Dejan Tetek iz Engleske, momak koji je tamo rođen, ali ima i naše državljanstvo. Izrazio je želju da igra za Srbiju i naravno to je veoma pohvalno.

A koliko momcima znači dres Srbije najbolji primer je upravo Dejan Tetek…

-Sjajno sam prihvaćem i iskreno jedva čekam zvanične utakmice – kaže talentovani vezista engleskog Redinga.- A zašto sam se odlučio za Srbiju? Prvo bih se zahvalio Engleskoj što su mi pružili šansu i omogućili lepo iskustvo, ali moje srce pripada Srbiji, tu mi je rodbina, tu mi je sve. Jednog dana bih želeo da igram i za „A“ tim. Idol mi je Nemanja Matić, pratim ga, gledam, voleo bih da jednog dana budem uspešan kao on. Moram da istaknem i trenera Veljka Paunovića, mnogo mi je pomogao kako je došao u Reding, treniram sa prvim timom, igrao sasm i dve utakmice, uvek mi je na raspolaganju za savet, podrška je velika. Na kraju želeo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije, sportskom direktoru Matijaševiću i koordinatoro Grkiniću što su uspeli tako brzo da završe sve oko „papira“ i dozvola kako bih mogao da igram drugi krug kvalifikacija. Imamo jaku grupu, ali se nadam da ćemo postići dobar rezultat.

Vladimir Matijašević i pomenuti Grkinić pokušavaju na sve moguće načine da privole što veći broj igrača iz dijaspore da igraju za reprezentaciju Srbije.

- U dogovoru sa sportskim direktrom Vladimirom Matijaševiće mi smo još u februaru krenuli da našu decu koja igraju za Austriju, Švajcarsku, Nemačku i ostale zemlje vratimo pod našu zastavu. Do tada smo mesecima skautirali i skupljali podatke o našoj deci iz dijaspore. prikupili više od 100 imena. I polako se taj trud isplaćuje, istina usporila nas je malo korona i pandemija, ali raduje nas da su sada pod kapom reprezentativnih selekcija Srbije Goran Babić iz Sautemptona (generacija 2003.), Trifunović i Stevanović iz Ciriha (2004.) koji već igraju kod selektora Saše Ilića, kao i Ilić iz Forune Dizeldorf, odnosno Stevanović (Austrija, Beč) i Milosavljević (Admira), pa Džodić iz Monpeljea koji je generacija 2005.

- Ima na tom spisku još nama veoma interesantnih igrača, kao što je Lazar Samardžić iz Lajpcija sa čijom porodicom razgovaramo i nadamo se da će igrati za Srbiju. U fokusu je još nekoliko igrača, ali ne bih sada o njihovim imenima, jer nastupaju za reprezentacije ozbiljnih nacionalnih saveza, jakih reprezentacija - rekao je Grkinić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.