ĐUMI ĐURIČIĆ SE VRATIO U RADNIČKI: Miloševićev pomoćnik iz Partizana preuzeo Nišlije!
Foto: fkradnickinis.rs

umesto bataka

ĐUMI ĐURIČIĆ SE VRATIO U RADNIČKI: Miloševićev pomoćnik iz Partizana preuzeo Nišlije!

Iskusni stručnjak je odmah odlučio da ekipu povede na mini pripreme

Objavljeno:

Novi trener Radničkog Milan Đuričić rekao je da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv za povratak u klub, kao i da ne želi ništa da obećava, već da želi da ekipa igra dobar fudbal.

- Radnički je sada u mnogo drugačijoj situaciji nego što je bio pre tri godine, kada sam radio ovde. Situacija je daleko bolja, klub je stabilan i organizovan i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Za mene je Radnički izazov. Već sam obavio jedan trening sa ekipom, igrače uglavnom poznajem i neće mi biti teško da ih uvedem u svoj sistem. Jedina moja poruka na tom treningu je bila da je tim najvažniji pojedinac u ekipi i nadam se da su fudbaleri to shvatili - rekao je Đuričić, preneo je sajt kluba.

foto: Starsport©

Đuričić je donedavno bio pomoćni trener u Partizanu, a u Radničkom je radio pre tri godine.

- Što se tiče očekivanja, ja ne želim ništa da obećavam. Jedina stvar koja mene zanima je da Radnički igra dobar fudbal. Tako sam se ponašao prošli put ovde u Nišu, a tako ću i sada. Ciljevi su maksimalni, a koliko ćemo moći, ostaje da se vidi - naveo je on.

U toku je reprezentativna pauza, a Radnički će narednih pet dana provesti na mini pripremama.

- Od četvrtka do utorka ćemo boraviti u Etno selu Stanišići. Odlučio sam to kako bih se osamio sa ekipom i da mogu da je upoznam na najbolji način. Obaviću i dosta razgovora sa igračima. Grupa koja trenutno funkcioniše u Radničkom mora da bude prava jedinstvena grupa, a ne skup pojedinaca u kojem svako gleda sebe - naveo je Đuričić.

foto: Starsport©

On je ocenio da Radnički može daleko da stigne u Kupu Srbije i da će ekipa dati sve od sebe da iskoristi tu priliku, a da je u Super ligi cilj plasman među prve četiri ekipe.

- Radnički je na tom planu malo zaostao zbog rezultata u prethodna tri kola, ali smatram da tu borba tek sledi i da imamo i više nego dovoljno vremena da se ravnopravno upustimo u tu trku. Moram da istaknem da je moj prethodnik Radoslav Batak radio dobar posao, ali da prosto nije imao sreće u prošla tri meča - naveo je Đuričić.

Upitan o trojici poslednjih pojačanja u Radničkom, Petru Đuričkoviću, Aleksandru Kovačeviću i Stefanu Đuriću, trener je rekao da su oni došli kako bi klub ostvario ciljeve i dodao da je pažljivo pratio svih 10 prvenstvenih utakmica niške ekipe i da "zna šta mu je činiti".

On će debitovati za 10 dana protiv Napretka u Kruševcu, a zatim će u Nišu igrati Partizan.

- Mi ćemo u svakom meču ići na pobedu. Nema tu nikakvih sentimentalnosti. Meni je u Partizanu bilo lepo, uradili smo ozbiljne stvari, pre svega u Evropi, ali ja sam sada trener Radničkog i učiniću sve što je do mene da mi tu utakmicu rešimo u svoju korist - rekao je Đuričić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.