NIŠTA OD VEČITOG DERBIJA PRED NAVIJAČIMA: Krizni štab i dalje protiv povratka publike na stadione!
Foto: Starsport©

zaključuje se

NIŠTA OD VEČITOG DERBIJA PRED NAVIJAČIMA: Krizni štab i dalje protiv povratka publike na stadione!

Po svemu sudeći najveća utakmica srpskog fudbala će se igrati pred praznim tribinama

Objavljeno:

Iako je bilo najava da bi predstojeći 163. Večiti derbi mogao da se igra pred navijačima u smanjenom broju, čini se da ipak od toga ništa neće biti.

Na sednici Kriznog štaba održanoj ove srede bilo je reči i o utakmicama od većeg društvenog značaja, ali članovi Kriznog štaba za sada smatraju da je najbolje da se navijači ne vraćaju na stadione, ni u smanjenom broju.

To se da zaključiti i iz obraćanja Darije Kisić Tepavčević koja je rekla da će mere biti pooštrene u celoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih.

- Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu - rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je navela da je tokom poslednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slucajeva zaraze virusom korona i da je najveći broj obolelih iz Beograda.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere-nošenje maski izbegavanje okupljanja, lična higijena .

Upitana da li he biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

- Moramo da naučimo za živimo sa virusom", zaključila je ona.

Predstojeći, 163. "večiti" derbi na programu je nakon reprezentativne pauze, u nedelju 18. oktobra od 17 časova na stadionu Partizana u Humskoj 1.

Videćemo da li će onda kasnije biti možda dozvoljeno da Crvena zvezda u Ligi Evrope igra pred publikom, pošto je UEFA dozvolila prisustvo 30% navijača na tribinama na utakmicama pod njenim okriljem, ali samo tamo gde lokalne vlasti to dozvoljavaju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.