CRNI ČETVRTAK I DALJE BOLJI GROBARE: Pre 14 godina se u Humskoj dogodilo nešto o čemu se i dan danas priča!
Foto: Starsport©

vremeplov

CRNI ČETVRTAK I DALJE BOLJI GROBARE: Pre 14 godina se u Humskoj dogodilo nešto o čemu se i dan danas priča!

Koliko je razočarenje vladalo u taboru Partizana možda najbolje govori izjava koju je medijima dao tadašnji šef stručnog štaba Partizana Miodrag Ješić

Objavljeno:

U sezoni 2006/07, Partizan se pobedom nad Groningenom u Beogradu od 4:2 i minimalnim porazom u Holandiji plasirao u Ligu Evrope, gde su ga u grupi A čekali Livorno, Makabi, Okser i Rendžers.

Grobari su imali velika očekivanja posle debakla od Artmedije godinu dana ranije, a pošto su crno-beli bili slobodni u prvom kolu, premijera protiv Livorna bila je prava prilika da se obraduju navijači.

Italijani su u svojim redovima imali neka zvučna imena, pa je tako na golu stajao Marko Amelija, Bufonov zamenik u reprezentaciji, u odbrani je igrao tamnoputi Semi Kufur, a udarna igla napada bio je legendarni Kristijano Lukareli.

S obzirom na to da se utakmica igrala 2. novembra 2006. godine i da je bilo veoma hladno, na stadionu Partizana okupilo se tek nešto više od 12.000 gledalaca.

Igrao se 71. minut, Lazić je započeo akciju, lopta je došla do Bosančića, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru umesto Marinkovića. Mladi fudbaler Partizana gurnuo je loptu kroz šumu nogu u srce šesnaesterca, gde je Mirosavljević prihvatio i sa desetak metara rutinski pogodio mrežu. Od tog trenutka razvila se prava bitka na terenu koja je trajala sve do kraja meča koji završen šokantno za sve prisutne na stadionu.

1 / 6 Foto: Starsport©

U 87. minutu golman Italijana Marko Amelija je na čuđenje mnogih otišao u kazneni prostor Partizana. Sačekao je izvođenje slobodnog udarca sa leve strane i neometan glavom sa osam metara matirao golmana domaćih Kralja, koji nije intervenisao najbolje.

I dok su se gosti radovali, domaći igrači su se hvatali za glavu u neverici da im je golman upravo dao gol i odneo dva velika boda. Na kraju, Partizan ni posle 18 godina nije uspeo da ostvari pobedu u duelima sa italijanskim klubovima u evro kupovima, jer je utakmica završena 1:1.

Koliko je razočarenje vladalo u taboru Partizana možda najbolje govori izjava koju je medijima dao tadašnji šef stručnog štaba Partizana Miodrag Ješić:

- Šta reći posle ovako primljenog gola. Čestitam svojim igračima na zalaganju i htenju. Imali smo rezultat i igru do 87. minutu, ali smo nažalost u finišu meča napravili nepotreban faul i kasnije primili gol - rekao je Ješić i cinično dodao:

- U ovoj sezoni samo nam još golman nije dao gol, ali sada se i to desilo.

Marko Amelija na drugoj strani nije krio oduševljenje i ukratko je opisao novinarima šta se dogodilo:

- Video sam da je ostalo još tri minuta do kraja i odlučio da odem u napad. Prihvatio sam centaršut i gadjao glavom, a zatim video loptu iza ledja svog kolege.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.