NAJZAD ISPRIČAO KAKO JE PUKLO! Buvač i Klop se rastali u svađi: Nisam mu čestitao titulu! 17 godina sam radio sve!
Foto: EPA/Peter Powell

otvorio dušu

NAJZAD ISPRIČAO KAKO JE PUKLO! Buvač i Klop se rastali u svađi: Nisam mu čestitao titulu! 17 godina sam radio sve!

Srpski stručnjak je konačno rešio da iznese zašto je iznenada napustio svog dugogodišnjeg saradnika

Objavljeno: 13:51h

Željko Buvač, nekadašnja desna ruka Jirgena Klopa, odlučio je da po prvi put progovori o njihovom razlazu i reklo bi se da se nisu rastali u dobrim odnosima.

Srpski stručnjak, koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora Dinama iz Moskve, je 2018 godine iznenada rešio da napusti stručni štab Jirgena Klopa u Liverpulu, posle 17 godina zajedničke saradnje, a očigledno je da je nešto među njima puklo, o čemu govori i sledeća Buvačeva izjava.

- Nisam mu čestitao. Bio sam srećan zbog Liverpula, zbog navijača, zbog igrača. Ali nisam - glasio je odgovor Buvača ruskom novinaru na pitanje da li je razgovarao sa Klopom i da li mu je čestitao na tituli.

foto: EPA/Peter Powell

Mnogi su bili mišljenja da je stručnjak iz Republike Srpske napustio Klopa kako bi konačno pronašao samostalni trenerski angažman i očekivalo se da preuzme neki klub, međutim, on je uplovio u funkcionerske vode.

- Ne želim sada da budem menadžer. Ako me Barselona pozove, naravno da ću razmisliti, ali inače ne. Kažete da sam ovde samo da bih ostao okupiran i sačekao bolju priliku. Ali da znate kakve sam ponude odbio tokom pauze u karijeri, ne biste to rekli. Ali neću vam reći koji klubovi su me zvali rekao je Buvač.

foto: EPA/Peter Powell

Potom je na kraju i objasnio donekle zbog čega su se on i Klop rastali, odnosno, da mu se nisu pripisivale toliko zasluge za sve što je on radio.

- Osećao sam se kao da sam menadžer svih tih 17 godina (sa Klopom u Majncu, Borusiji iz Dortmunda i Liverpulu). Radio sam posao menadžera, osim što nisam javno govorio i davao intervjue. Osim toga, imao sam sve funkcije i trudio sam se da utičem na svoj tim koliko god sam mogao da im pomognem da uspeju. Ali nije mi bila potrebna takva pažnja - rekao je Buvač.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.