KOJA JE POTENCIJALNO NAJTEŽA, A KOJA NAJLAKŠA GRUPA ZA ZVEZDU? Pakao je mnogo bliži, a lakih ove godine neće biti!
Foto: FK Crvena zvezda

strašo

KOJA JE POTENCIJALNO NAJTEŽA, A KOJA NAJLAKŠA GRUPA ZA ZVEZDU? Pakao je mnogo bliži, a lakih ove godine neće biti!

Crveno-beli se nalaze u drugom šeširu, ali zato iz trećeg šešira vrebaju aždaje evropskog fudbala

Objavljeno: 09:03h

Crvena zvezda će s nestrpljenjem iščekivati današnji žreb za grupe Lige Evrope (13h).

Srpski šampion će ove sezone učestvovati u grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja nakon što je u četvrtak eliminisao jermenski Ararat.

Crveno-beli su smešteni u drugi šešir na žrebanju, zajedno sa Dinamom iz Zagreba, praškim klubovima Spartom i Slavijom, Ludogorecom, Jang Bojsom, Rapidom iz Beča, Lesterom, Karabagom, PAOK-om, Standardom iz Liježa i Real Sosijedadom, što znači da sa njima ne može da bude u grupi.

foto: Starsport©

Međutim, na osnovu sastava šešira, možemo reći da Liga Evrope nikad nije imala paklenije timove kao što je to slučaj ove godine. Uostalom pogledajte 2 najgore grupe u koje mogu da padnu crveno-beli.

GRUPA SMRTI 1: Arsenal/Totenhem, Crvena zvezda, Milan, Lil.

GRUPA SMRTI 2: Napoli/Roma, Crvena zvezda, Hofenhajm, Nica.

Takođe, crveno-beli bi mogli ovako da dobiju i neke "lakše" ekipe:

LAKA GRUPA 1: Gent, Crvena zvezda, LASK, Dandalk.

LAKA GRUPA 2: Seltik, Crvena zvezda, Hapoel Ber Šiva, Volfzberger.

foto: Starsport©

Evo i sastava svih šešira, pa sami možete da vidte koliko su jake ekipe ove godine završile u Ligi Evrope.

Šešir 1: Arsenal (Eng), Totenhem (Eng), Roma (Ita), Napoli (Ita), Benfika (Por), Bajer Leverkuzen (Nem), Viljareal (Špa), CSKA Moskva (Rus), Braga (Por), Gent (Bel), PSV (Hol), Seltik (Ško)

Šešir 2: Dinamo Zagreb (Hrv), Sparta (Češ), Slavija (Češ), Ludogorec (Bug), Jang Bojs (Šva), Rapid (Aus), Lester (Eng), Karabag (Aze), PAOK (Grč), Standard (Bel) i Real Sosijedad (Špa);

Šešir 3: Granada (Špa), Milan (Ita), AZ Alkmar (Hol), Fejenord (Hol), AEK Atina (Grč), Makabi Tel Aviv (Izr), Rendžers (Ško), Molde (Nor), Hofenhajm (Nem), LASK (Aus), Hapoel Ber Ševa (Izr), Kluž (Rum);

Šešir 4: Zorija (Ukr), Nica (Fra), Lil (Fra), Rijeka (Hrv), Dandalk (Irs), Liberec (Češ), Antverpen (Bel), Leh (Polj), Sivas (Tur), Volfsberger (Aus), Omonija (Kip), CSKA Sofija (Bug).

Po već poznatom protokolu, na žrebu će se naći 48 ekipa i one će biti rangirane po rejtingu i razvrstane u četiri šešira.

Ekipe će žrebom biti raspoređene u 12 grupa, po dve najbolje idu dalje, u šesnaestinu finala, gde će im se pridružiti i osam trećeplasiranih iz Lige šampiona. Prvo kolo po grupama na programu je 10. oktobra, poslednje šesto je 10. decembra.

Premija za ulazak u Ligu Evrope iznosi 2,92 miliona evra, svaka pobeda u grupi donosi 570.000 evra, remi se plaća 190.000 evra. Nagrada za prvo mesto u grupi je milion evra, drugoplasiranom pripada 500.000, a dobija se i bonus od 500.000 za plasman u šesnaestinu finala. Najveće favorite za osvajanje trofeja predvode Arsenal, Roma, Napoli i Benfika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.