ESPRESO ANALIZA: Falche azzuro i Katai magiko - Stanković položio prvi veliki ispit, ali Liga Evrope traži više!
Foto: Profimedia

liga evrope, plej-of

ESPRESO ANALIZA: Falche azzuro i Katai magiko - Stanković položio prvi veliki ispit, ali Liga Evrope traži više!

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope je na programu u petak od 13 časova

Objavljeno:
Nikola Husein

Crvena zvezda je u Ligi Evrope!

Pao je kamen sa srca svima kada je sudija označio kraj meča. Moglo je da bude drame, ali to se nije desilo - igraće ekipa sa Marakane i četvrtu godinu zaredom u nekoj od grupnih faza takmičenja UEFA.

Dejan Stanković više ne mora da se krsti, položio je prvi veliki ispit i na neutralnom terenu izvojevao najveću pobedu u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

foto: Starsport©

Aleksandar Katai i Dijego Falćineli su golovima pokazali da ovaj tim ne treba otpisivati, a vrlo lako je moglo da bude i ubedljiviji rezultat.

Sada jedina dilema ostaje u kom će se šeširu naći crveno-beli na sutrašnjem žrebu. Žreb za grupnu fazu Lige Evrope je na programu u petak od 13 časova

MILAN BORJAN

Nije imao puno posla u prvom poluvremenu. Malo je zbunio saigrače jednom čudnom kretnjom, što je moglo da bude fatalno po njega i ekpu, međutim sve je prošlo kako treba. Odlično je reagovao pre primljenog gola, kada je sjajnom intervencijom ukrotio pokušaj gostiju, ali kod šuta Lime nije mogao da reaguje.

foto: Starsport©

MILAN GAJIĆ

Sasvim dobar utisak je Gajić ostavio na terenu. Ubacivao se po boku, nekoliko puta uputio odlične centaršuteve na peterac. Ali onda trenutak nepažnje, ostao je previsoko kod primljenog gola i "njegov" igrač Lima je postigao pogodak.

RADOVAN PANKOV

Loša komunikacija sa saigračima, mogla je skupo da košta crveno-bele u 18. minutu. Pankov je ostao visoko, pa je zajedno sa Nikolićem morao da juri Alemaa koji je izbio sam pred Borjana. U nastavku susreta korektan, nije odbrana ni imala puno posla nakon vodećeg gola. Fali mu još sigurnosti u bitnim mečevima.

foto: Starsport©

MILOŠ DEGENEK

Njegova poslednja utakmica u dresu Crvene zvezde. Čudan je osećaj kada znaš da nakon meča moraš da napustiš klub, pa ni "glava" nije na svom mestu. Nije bio aktivan u prvom delu meča, delovao odsutno, ali u nastavku je sve bilo kako treba i svojom partijom doprineo plasmanu u Ligu Evrope.

MILAN RODIĆ

Nije imao zapaženu ulogu večeras. Odrađivao je posao, ubacivao se kad god je mogao, ali ništa više od toga. Spasio gol pri rezultatu 2:1 i skinuo kamen sa srca svim navijačima. Rodić je Zvezdin vojnik i to je već bezbroj puta pokazao.

VELJKO NIKOLIĆ

Nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. U nedostatku zadnjeg veznog, Nikolić je morao da se spušta do štopera, pa je njegova uloga na terenu bila defanzivnija nego inače. Dobro se snašao u toj ulozi, dobio važan evro-meč u nogama i sa prolaznom ocenom položio ispit. Ono što je bilo do njega, odradio je maksimalno korektno.

foto: Starsport©

GELOR KANGA

Čudna je glava ekscentričnog Gabonca. Kada počnete da ga pljujete i gunđate sebi u bradu, on vas demantuje dobrim pasom i anticipacijom, ali deluje da nije ni na 50% svojih mogućnosti. Kao da ne može da dođe do svoje prepoznatljive forme na mečevima protiv klubova slabog kvaliteta, već ga "radi" nešto atraktivnije i jače. Izašao odmah nakon gola za 0:2.

MIRKO IVANIĆ

Za razliku od nekoliko prethodnih mečeva - Ivanić je u prvom poluvremenu bio jedan od najslabijih na terenu. Ima velikih problema u situacijama kada je "1 na 1" sa golmanom i nikako ne uspeva da pogotkom razbije taj maler. Ponovo je podsetio na onog Mirka sa brojem 8, ali centaršut koji je prethodio golu je poništio sve loše o njegovoj igri. Ivanić je klasa, samo "pali na gurku" što bi se reklo.

foto: Starsport©

EL FARDU BEN

Ne odgovara mu pozicija krilnog fudbalera i to je evidentno. Previše se uvlači u sredinu po navici. Nije se baš proslavio ovom partijom. Ostaje da se vidi da li će i Ben kao Degenek da napusti Marakanu u bliskoj budućnosti.

ALEKSANDAR KATAI

Počeo je nonšalantno, grešio u dodavanjima, ali onda se dogodio 45. minut i Katai je prosuo magiju, pa ga je sreća nagradila sa loptom u mreži. Njegova igra je varljiva, od sjaja do očaja i obrnuto, ali niko ne može da ospori da je on blago ove ekipe. Ima taj "vic" u nogama, hoće ga lopta, ume da na centimetru prostora ostvari svoju zamisao i zato je toliko cenjen u svetu fudbala.

foto: FK Crvena zvezda

DIJEGO FALĆINELI

Diego, mi dispiace - iliti Dijego, izvini. Mnogi su ga osporavali pri dolasku, a pogotovo nakon promašenog penala protiv Omonije. Nije ni njemu bilo lako, ali izdigao se na meču protiv Voždovca, postigao dva gola, pa pogodio i u Lučanima. Potvrda kvaliteta se videla večeras kada je sjajno reagovao i u maniru pravog "žabara" i lucidno smestio loptu iza Čupića. Biće Falćineli od velike pomoći ekipi, to je sigurno.

foto: FK Crvena zvezda

IZMENE

NJEGOŠ PETROVIĆ

Čim je ušao u igru, Crvena zvezda je primila pogodak, a mnogi će to pripisati upravo njegovom ulasku. Nije se naigrao fudbala od početka sezone, sve češće je na meti navijača, ali mnogi zaboravljaju da on ima jedva 20 godina. Karijera je tek pred njim, a minute će sigurno dobijati u nastavku makar kroz Superligu.

ŽELJKO GAVRIĆ

Možda je mogao ranije da uđe na teren umesto Bena. Pokazao je kakav igrač preti da postane, dugo takav talenat nije viđen na srpskim terenima. Očigledno da Stanković kalkuliše sa njim i ne želi da ga prerano baca u vatru, ali igrač se postaje u takvim utakmicama. Nije imao priliku da pokaže sve što zna.

foto: Starsport©

MARKO GOBELJIĆ

Njegov zadatak je bio da "zatvori" igru. Nije proveo puno vremena na terenu, svoj zadatak je odradio na pravi način i uz Rodića i Borjana je jedini igrač koji će igrati četiri puta zaredom u grupnoj fazi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.