MAGIJA KATAIJA I FALĆINELI ODVELI ZVEZDU U LIGU EVROPE: Crveno-beli strepeli, ali na Marakanu stiže evropska jesen
Foto: Profimedia

Plej-of za Ligu Evrope

MAGIJA KATAIJA I FALĆINELI ODVELI ZVEZDU U LIGU EVROPE: Crveno-beli strepeli, ali na Marakanu stiže evropska jesen

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 08:23h

Crvena zvezda je u grupnoj fazi Lige Evrope! Malo na znanje, malo na iskustvo, malo na sreću i malo na mišiće, ali srpski šampion je pobedio Ararat iz Jermenije 2:1 u plej-ofu.

Četvrtu godinu zaredom crveno-beli će igrati evropsku jesen, odnosno, uspeli su da se plasiraju u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

foto: Starsport©

Na žrebu koji će biti održan u petak od 12 časova, Zvezda će biti smeštena u drugi šešir.

U nimalo lakom meču na "GSP" stadionu u Nikoziji, gde je UEFA prebacila da se utakmica igra zbog ratnog stanja u Jermeniji i oružanog sukoba u oblasti Nagorno Karabah, crveno-beli su bili bolji rival i zasluženo su pobedili, što se apsolutno mora priznati.

foto: Starsport©

Trebalo je vremena crveno-belima da stignu do gola protiv Jermena, u čijem timu je u stvari bio u startnoj postavi samo jedan Jermen, iako je kao što se i očekivalo lopta uglavnom bila u posedu igrača u tamno-plavim dresovima koji su i imali inicijativu, dok se Ararat bio jasno opredelio za brze kontranapade i to se videlo od prvog minuta utakmice.

Neosporno je da su izabranici Dejana Stankovića stvarali neke zrelije šanse, ali opet bilo je opasnih situacija i pred Borjanovim golom, upravo posle tih brzih kontraudara.

foto: FK Crvena zvezda

Ali kada već nije moglo preko neke akcije i timske igre, moglo je na individualni kvalitet, a to je učinio najkvalitetniji i najbolji igrač na terenu Aleksandar Katai.

Njegova bravura u poslednjem minutu prvog poluvremena, driblinzi kojima je razbacao odbranu Ararata i onda uz malo sreće i šut, pa je lopta završila u mreži Stefana Čupića i tada je pao kamen sa srca.

foto: Starsport©

U drugom poluvremenu, od početka su crveno-beli stavili do znanja da žele i drugi gol i da što pre reše pitanje pobednika i prolaza dalje, a za to su nagrađeni na isteku sat vremena igre kada je Falćineli glavom posle centaršuta Ivanića pogodio mrežu za velikih 2:0.

foto: Starsport©

I taman kada se očekivalo da beogradski tim zada završni udarac, a nije da nije imao šansu, usledila je kazna za Falćinelijev neiskorišćeni zicer. Čupić mu je odbranio u duelu 1 na 1 i odmah je sevnula kontra na drugoj strani, Borjan je odbranio prvi udarac, ali na odbitak natrčava Lima i pogađa mrežu za neizvesnost u poslednjih 20 minuta.

foto: Starsport©

Pokušavali su su potom igrači u belim dresovima da dođu i do izjednačenja, ponovo su imali nekoliko opasnih napada, dok je bilo jasno da kako vreme odmiče Stankovićevi momci sve manje imaju napadačkih ambicija i sve više gledaju ka semaforu i troše vreme.

foto: Starsport©

Možda je bilo malo i strepnje i panike u pojedinim trenucima, ali ipak, izdržali su igrači Zvezde, izborili su se i uspeli u svom cilju, a to je plasman u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Ove godine to nije mogla da bude Liga šampiona, ali jeste Liga Evrope.

ARARAT JERMENIJA – CRVENA ZVEZDA 1:2 (Lima 73 - Katai 45, Falćineli 60)

Ararat Jermenija: Čupić – Alemao (od 64. Jusuf), Meneses, Vakulenko, Humanes – Sanogo, Šahinijan, Gufran – Narsing, Lima – Martinez.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Kanga (od 64. Petrović), Nikolić, Ben (od 80. Gobeljić), Ivanić, Katai (od 77. Gavrić) - Falćineli.

1 / 54 Foto: Starsport©

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90+5. minut - Gavrić iz slobodnog udarca šalje loptu preko gola i to je to! Kraj utakmice. Pobeda Crvene zvezde 2:1.

86. minut - Imali su nekoliko situacija sada izabranici Dejana Stankovića da bolje završe napade, ali kao da im je ponestalo snage, dok s druge strane, očekivano Jermeni polako kreću na sve ili ništa.

foto: Starsport©

78. minut - Novi problemi za Zvezdu. Opet je lako došao do šanse Ararat. Okumbanjo je ostao sam na ivici peterca i tek je u poslednjem trenutku njegov udarac izblokiran.

75. minut - Sada kontranapad na drugoj strani, Ben je ubacio loptu do Kataija koji je vukao loptu do šesnaesterca i onda šutirao iskosa sa leve strane, ali Čupić nogom brani ovaj šut.

foto: Starsport©

72. minut - GOOOL! Kako je sada Zvezda kažnjena surovo za promašaj Falćinelija! Italijan je bio 1 na 1 s golmanom Ararata, Čupić mu je odbranio i odmah je sevnula kontra, Otumbanjo je izbio sam ispred Borjana, golman Zvezde mu je odbranio zicer, ali se lopta odbila do Lime koji pogađa praznu mrežu.

67. minut - Mudro je sada Ivanić pokušao da uhvati na "pogrešnoj nozi" i spavanju golmana Ararata, pošto je umesto očekivanog ubacivanja lopte u peterac, šutirao u bliži ugao, ali je Čupić dobrim refleksom izbacio loptu u korner.

60. minut - GOOOL! Dijego Falćineli je strelac u svom stilu, glavom. Iskupio se sada Italijan za onaj promašeni penal protiv Omonije, jer je približio crveno-bele grupnoj fazi Lige Evrope. Sjajan centaršut i dominantni Falćineli glavom šalje loptu u malu mrežu gola Ararata.

52. minut - Opet je mogao Katai da postigne gol. Fantastično je sada šutirao iz daljine, ali je Čupić uspeo da odbrani ovaj topovski udarac.

45. minut - GOOOL! I evo ga Katai! Veliki majstor je Aleksandar Katai i to je sada demonstrirao. Fantastičan solo prodor, driblinzima je na malom prostoru nanizao nekoliko igrača Ararata i onda u padu šutirao i pogodio mrežu Jermena.

44. minut - Udarac Gelora Kange sa preko 20 metara, pošto je lopta konačno stigla do njega, ali previše daleko od okvira gola.

39. minut - Sada je bila ponovo dobra prilika. Sjajno se Falćineli zagradio i potom prosledio loptu do Kataija, ovaj ušao u šesnaesterac, ali je otišao previše iskosa kada je šutirao i nije poslao čak loptu ni u okvir gola, nego paralelno sa gol-aut linijom.

foto: Starsport©

38. minut - Mnogo greše u dodavanjima na nekih 40 metara od gola Borjana igrači Crvene zvezde što otvara prostor igračima Ararata da to kazne brzim kontranapadima. Sada je prekid na meču jer je Veljko Nikolić dobio udarac, pa mu se ukazuje pomoć.

foto: Starsport©

32. minut - Nova velika šansa za Zvezdu. Ovog puta je sjajno Ben pronašao na drugoj stativi Kataija, koji jeste bio malo previše iskosa, ali čini se da je mogao bolje da šutira. Ovako je prebacio gol.

foto: Starsport©

25. minut - Kakva sada prilika za Ivanića. Sjajno je Kanga lobom preko odbrane pronašao saigrača koji nije loše primio loptu, ali je u tome izgubio vreme, pa je Čupić istrčao na vreme i pokupio mu je bukvalno iz nogu.

foto: Starsport©

24. minut - Napad Zvezde koji je udarcem glavom završio Mirko Ivanić, ali visoko i bezopasno iznad gola Čupića.

18. minut - Sada je bilo opasno za crveno-bele. Imao je malo i sreće Alemao prilikom ovog kontranapada da mu se lopta odbije napred od jednog igrača Zvezde, ali kada je trebalo da šutira pošto je imao otvoren šut, on je odlučio da pokuša da pronađe Limu na drugoj stativi i to je učinio veoma loše.

foto: Starsport©

10. minut - Evo prvog udarca u okvir gola Ararata. Milan Gajić je centrirao, glavom je udario loptu Falćineli, ali nije bio baš u dobroj poziciji pa je lopta išla pravo u ruke golmana Čupića.

foto: Starsport©

8. minut - Mogla je sada Zvezda skupo da plati poigravanje Kataija ispred šesnaesterca protivnika. Umesto da šutira, hteo je da dribla, izgubio je loptu i usledila je kontra na drugo strani. Lopta je vraćena na nekih 13-14 metara usamljenom Limi koji je izabrao loš šut i šutirao pored Borjanovog gola.

6. minut - Jermeni će verovatno pokušavati da brzim kontranapadima i loptama iza leđa Zvezdine odbrane da ugroze Borjana, što smo mogli da vidimo već na početku, dok crveno-beli će kroz igru i dodavanja pokušati da stignu do gola protivnika.

19.00 - Počela je utakmica.

foto: Starsport©

18.30 - Igrače Zvezde je ispred stadiona dočekala grupa navijača Olimpijakosa koji su napravili bakljadu i pesmom ih ispratili u meč.

17.50 - Poznate su startne postave dve ekipe.

ARARAT JERMENIJA: Čupić – Alemao, Meneses, Vakulenko, Humanes – Sanogo, Šahinijan, Gufran – Narsing, Lima – Martinez.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Kanga, Nikolić, Ben, Ivanić, Katai- Falčineli.

foto: Printscreen/UEFA.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.