DA LI ĆE SE EVROLIGA IGRATI U MEHURU? Recept iz NBA je sasvim moguć!
Foto: epa/andrej cukić

sve je moguće

DA LI ĆE SE EVROLIGA IGRATI U MEHURU? Recept iz NBA je sasvim moguć!

- Imamo plan B, ali naš plan A nam se više sviđa

Objavljeno:

Evroliga kreće 1. oktobra, a prvi čovek takmilenja Đordi Bertomeu je otkrio da postoji plan B, ukoliko dođe do nove eksplozije širenja koronavirusa.

On je istakao da nije isključeno da se sezona završi u balonu, kao što je bio slučaj u NBA ligi.

- Imamo plan B, ali naš plan A nam se više sviđa. U trenutnom okruženju teško je doneti odluke koje bi odgovarale svima, jer neki klubovi igraju sa navijačima, neki pred praznim tribinama. Bilo kako bilo, ali mi smo spremni na sve. Imamo niz rezerviranih dvorana u kojima mogu da se odigraju utakmice, a postoji i nekoliko opcija rasporeda ukoliko mečevi budu morali da se otkažu. Može da se dogoditi i da se delegirane sudije promene u poslednji čas", rekao je Bertomeu - rekao je on.

A tu je i večita tema - zatvoreno takmičenje sa 24 ekipe.

- Nikada nisam pričao da je želja da liga ima 24 tima. Želimo da ustoličimo naš biznis. Zato ćemo prihvatiti licence ASVEL-a i Bajerna. Jasno je da su Francuska i Nemačka dva važna tržišta i da oba tima napreduju i na terenu i finansijski kao što smo očekivali. Zato su oni najbolji kandidati. Očekujemo možda uskoro i nove ekipe iz Francuske, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva, što je još jedno veoma važno tržište za našu budućnost - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.