REZULTAT NIJE SPORAN - STRELAC: DRULIĆ GORAN! Zvezdi nisu dali da igra na Marakani, pa je u Beču srušila Lester!
Foto: Profimedia

na današnji dan

REZULTAT NIJE SPORAN - STRELAC: DRULIĆ GORAN! Zvezdi nisu dali da igra na Marakani, pa je u Beču srušila Lester!

U nastavku takmičenja u Kupu UEFA Zvezda je naletela na Seltu

Objavljeno:

Na današnji dan pre 20 godina, srpski šampion je morao svoj revanš meč Kupa UEFA protiv engleskog Lestera da igra u Beču, ali je uprkos tome izvojevao ubedljivu pobedu o kojoj se i danas priča.

Evropska odiseja te godine počela je u Ukrajini. Crvenu zvezdu je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisao Dinamo. U Kijevu je bilo 0:0, a na “Marakani” 1:1.

Crveno-beli nastavili su evropsku misiju u Kupu UEFA protiv Lestera, a u prvom meču na “Filbert stritu” bilo je 1:1, a strelac prelepog pogotka bio je Milenko Aćimović.

Revanš je igran u Beču jer je UEFA uvažila Lesterov zahtev u kome je bilo navedeno mnogo elemenata ucene - da se meč igra na neutralnom terenu zbog nestabilne političke situacije u SRJ. Bilo je to vreme protesta, sedam dana pre 5. oktobra.

Na tom meču je blistao Goran Drulić, dvostruki strelac za Zvezdu u trijumfu rezultatom 3:1. Njegovim golom Zvezda je povela u 22. minutu, a Izet je dvadeset minuta kasnije vratio potpunu neizvesnost u ovaj dvomeč. Drugo poluvreme u potpunosti je proteklo u znaku Zvezde, prvo je Ivan Gvozdenović u 47. minutu vratio prednost crveno-belima, a trijumf i plasman u sledeće kolo potvrdio je Drulić u 71. minutu za konačnih 3:1.

U nastavku takmičenja u Kupu UEFA Zvezda je naletela na Seltu, učinila i administrativni propust sa prijavljivanjem igrača, i završila svoju evropsku misiju.

Ostaće zapisano: Crvena zvezda - Lester 3:1 (1:1).

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Bunjevčević, Vitakić, Lalatović, Marković, Gvozdenović, Ilić (Bajčetić), Lerinc (Bošković), Aćimović (Zorić ), Pjanović, Drulić.

LESTER: Flauers, Rouet, Tagart, Eliot, Impi, Sejvidž, Lenon, Izet, Gapi (Gunlaugson), Idi (Kresvel), Akinbi (Dejvidson).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.