ZVEZDA U DRUGOM ŠEŠIRU NA ŽREBU ZA GRUPE LIGE EVROPE: Ipak, dve stvari ne smeju da se dogode!
Foto: Starsport©

Onda mogu da ispadnu u treći

ZVEZDA U DRUGOM ŠEŠIRU NA ŽREBU ZA GRUPE LIGE EVROPE: Ipak, dve stvari ne smeju da se dogode!

Sve je ovo naravno pod uslovom da crveno-beli eliminišu Ararat sledećeg četvrtka

Objavljeno: 10:44h

Crvenu zvezdu sledećeg četvrtka očekuje meč plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope i to na gostovanju u Jermeniji.

Srpski šampion će se boriti da i četvrtu godinu zaredom igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a na putu do tog cilja im stoji Ararat koji je u četvrtak uveče izbacio Celje.

U slučaju uspeha crveno-belih i plasmana u grupnu fazu Lige Evrope oni će se na žrebu naći u drugom šeširu i to zahvaljujući tome što je Rio Ave izbacio Bešiktaš u 3. kolu kvalifikacija.

Samim time izbeći će neke od najjačih mogućih rivala, mada ruku na srce taj drugi šešir i nije toliko jači od trećeg u kome bi se našla, makar kada se pogledaju imena timova koji bi u njima mogli da završe.

Mada i to društvo može da se promeni nakon poslednje runde kvalifikacija.

Crveno-beli su trenutno u drugom šeširu zajedno sa Gentom (Belgija), PSV Ajndhovenom (Holandija), Volfzburgom (Nemačka), Seltikom (Škotska), Plzenjom (Češka), Dinamom iz Zagreba (Hrvatska), Spartom iz Praga (Češka), APOEL-om (Kipar), Ludogorecom (Bugarska), Jang Bojsom (Švajcarska) i Galatasarajem (Turska).

A, u trećem šeširu ostali su, kao potencijalni rivali srpskog prvaka: Malme (Švedska), Rapid (Austrija), Lester (Engleska), Karabag (Azerbejdžan), PAOK (Grčka), Standard (Belgija), Sosijedad (Španija), Milan (Italija), AZ Alkmar (Holandija), Fejenord (Holandija), Makabi Tel Aviv (Izrael) i Hofenhajm (Nemačka).

Naravno, ako svi i prođu do grupne faze takmičenja. I naravno, ako u plej-ofu za Ligu šampiona ne bude više iznenađenja nego u plej-autu. Zvezdi recimo za žreb ne odgovara da PAOK i Midtjiland prođu u Ligu šampiona i tako gurnu Krasnodar i Slaviju Prag u Ligu Evrope, jer bi oni onda istisnuli crveno-bele nazad u treći šešir.

Kako bilo, sastav šešira po trenutnoj projekciji izgleda ovako...

Prvi šešir: Arsenal (Engleska), Totenhem (Engleska), Roma (Italija), Napoli (Italija), Benfika (Portugalija), Bajer Leverkuzen (Nemačka), Bazel (Švajcarska), Viljareal (Španija), Sporting Lisabon (Portugalija), CSKA Moskva (Rusija), Braga (Portugalija)

Drugi šešir: Gent (Belgija), PSV Ajndhoven (Holandija), Volfzburg (Nemačka), Seltik (Škotska), Plzenj (Češka), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Slavija Prag (Češka), APOEL (Kipar), Ludogorec (Bugarska), Jang Bojs (Švajcarska), Galatasaraj (Turska)

Treći šešir: Malme (Švedska), Rapid (Austrija), Lester (Engleska), Karabag (Azerbejdžan), PAOK (Grčka), Standard (Belgija), Sosijedad (Španija), Milan (Italija), AZ Alkmar (Holandija), Fajnord (Holandija), Makabi Tel Aviv (Izrael) i Hofenhajm (Nemačka)

Četvrti šešir: Midtjiland (Danska), Kluž (Rumunija), Zorja Luganjska (Ukrajina), Nica (Francuska), Lil (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Anteverpen (Belgija), Šarlroa (Belgija), Volfzberger (Austrija), Omonija (Kipar).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.