ESPRESO ANALIZA: Asano će ovaj kiks pamtiti, Suma je doktor fudbala, Stojkovićeva rak rana opet koštala Partizan!
FK Partizan, Foto: FK Partizan

NAŠA ZAPAŽANJA IZ BELGIJE

ESPRESO ANALIZA: Asano će ovaj kiks pamtiti, Suma je doktor fudbala, Stojkovićeva rak rana opet koštala Partizan!

Sve što smo videli na utakmici u igri crno-belih izanalizirali smo, kako vi ne biste morali

Objavljeno: 03:44h

Fudbaleri Partizana su, nažalost, ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Šarloa rezultatom 1:2.

Veoma interesantna utakmica, posebno njeno drugo poluvreme, ali nažalost, samo jedan klub sa Topčiderskog brda ćemo gledati u 4. kolu.

Ovo su zapažanja našeg novinara koji prati dešavanja u fudbalskom klubu Partizan.

Vladimir Stojković

Kod prvog gola, Stojković je dobro reagovao u prvi mah, ali ga je onda Asano markirao, pa je morao da vadi loptu iz mreže. Možda je mogao i on malo bolje da reaguje, ali pošto je bio pokriven, nećemo na njegovu dušu da stavimo taj pogodak, iako ga je primio skoro iz mrtvog ugla. Primio je i gol iz slobodnog udarca iskosa iz velike daljine, što je mnogo puta u karijeri bila njegova boljka.

Miljković (desno)
Miljković (desno) foto: FK Partizan

Aleksandar Miljković

Dosta je skepse bilo oko Aleksandra Miljkovića: Može li da zameni Miletića na pravi način ili ne? Po ovoj utakmici, deluje da može i to veoma dobro. Trčao je više nego što je to iko očekivao od njega, nije imao praktično nijedan kiks u defanzivi, ali dobro, ni u ofanzivi se nije baš preterano istakao. Sve u svemu, sasvim solidna partija, daleko bolja od one u Užicu.

Uroš Vitas (od 91. Ostojić)

Imao je nekoliko dobrih reakcija, posebno u prvom poluvremenu, kada su momci iz Belgije bili u naletu. Inače, Vitas je juče imao temperaturu, pa je morao da napusti teren početkom prvog produžetka, ali moramo da kažemo - svaka mu čast kako je odigrao rovit od virusa (nije korona, srećom).

Banjak
Banjak foto: Starsport©

Maki Banjak

Otkako je došao u Humsku, ni u jednom momentu nije pokazao nesigurnost kakvu je demonstrirao dok je nastupao za Olimpiju u poslednjih nekoliko kola, pa tako i večeras. Sve što je mogao da spasi, spasio je.

Slobodan Urošević

U nekoliko navrata u odbrani veoma siguran. Posebno u drugom poluvremenu kada se rezultat lomio, imao je nekoliko dobrih reakcija, ali će se pamtiti da je pogodak posle kornera u prvom poluvremenu pao odande gde je on trebalo da stoji. Imao je solidne napade tokom produžetaka, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Saša Zdjelar

Ono što je bilo do njega, kao i u svakoj drugoj utakmici ove sezone, uradio je kako treba.

Bibars Natho

Solidan, ne preterano kreativan, ali siguran na sredini terena.

Takuma Asano
Takuma Asano foto: FK Partizan

Takuma Asano

Katastrofalna reakcija kod prvog gola! Retko se dešava da kiksne u odbrani, ali danas je to, nažalost, bio slučaj. Markirao je Stojkovića kod šuta Desolea, a onda podigao nogu ispod koje je lopta rutinski prošla. Odužio se Grobarima asistencijom za Sumu u drugom poluvremenu, ali će mu se definitivno pamtiti onaj kiks.

Lazar Marković

Iako je u meč ušeo veoma snažno, agilno i pun elana, nije pokazao ništa preterano od svog fudbalskog znanja, koje je nesporno.

Filip Stevanović

Ništa nismo videli od njega za 45 minuta, pa je zato zamenjen već na poluvremenu, a umesto njega je ušao Suma.

Sadik
Sadik foto: FK Partizan

Umar Sadik

Kao i u svakom meču do sada, trudio se, trčao, igrao presing na idealan način, ali imao je samo jednu priliku, koju je propustio tokom drugog poluvremena.

Izmene:

Suma
Suma foto: FK Partizan

Sejduba Suma (od 46. minuta umesto Stevanovića)

Šta reći o njegovoj večerašnjoj partiji? Otkako je ušao u igru, Šarloa nije igrao ni približno onome što je prikazao u prvom poluvremenu, a čim se pojavio na terenu, uspeo je da postigne i pogodak. Asistirao mu je Asano, a i pored tog gola, pokazao je u nekoliko navrata fantastične igre.

Bojan Ostojić (od 91. umesto Vitasa)

Njegovo igranje rukom nadomak kaznenog prostora početkom drugog produžetka prethodilo je pogotku Rezaja iz slobodnjaka sa 25 metara iskosa.

Aleksandar Šćekić (od 97. umesto Natha)

Prekratko na terenu da bi nešto pokazao.

Denis Stojković (od 110. umesto Asana)

Prekratko na terenu da bi išta pokazao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.