ZVEZDI I PARTIZANU SE ODUZIMAJU BODOVI: FSS poslao upozorenje Večitima nakon njihovog rata saopštenjima!
Foto: Starsport©

apel

ZVEZDI I PARTIZANU SE ODUZIMAJU BODOVI: FSS poslao upozorenje Večitima nakon njihovog rata saopštenjima!

Kako prenosi list „Danas“ Disciplinska komisija će još ovaj put Zvezdu i Partizan kazniti novčano i uputiti im poslednje upozorenje da nakon toga slede mnogo drastičnije kazne

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije odlučio je da zaustavi rat saopštenjima Crvene zvezde i Partizana koji traje praktično od prvog kola nove sezone Linglong Superlige Srbije.

Najnoviji obračun dogodio se posle utakmice Zlatibor – Partizan, nakon čega je direktor Superlige, Aleksandar Pivić, prijavio večite Disciplinskoj komisiji FS Srbije.

Kako prenosi list „Danas“ Disciplinska komisija će još ovaj put Zvezdu i Partizan kazniti novčano i uputiti im poslednje upozorenje da nakon toga slede mnogo drastičnije kazne.

– Disciplinska komisija FSS odlučuje o prijavama Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, odnosno da li će ih prihvatiti i kakve će biti kazne. Ne mogu, niti smem da utičem na njih tako što bih javno rekao kakva bi kazna bila adekvatna. Zbog toga nije na meni da komentarišem u javnosti svoja razmišljanja da se ne bi protumačilo kao vid pritiska na Discplinsku komisiju, rekao je za Pivić.

foto: Starsport©

Direktor Superlige apelovao je još jednom na večite rivale da pomognu u poboljšanju takmičenja, odnosno da malo više pažnje obrate na opšti interes srpskog fudbala, a ne samo svoj lični.

– Ja sam i posle prvog kola izašao u javnost i zamolio da se smire strasti. Prvo kolo je tek bilo odigrano, a odmah je krenula lavina. Mi u Zajednici godinama radimo da podignemo takmičenje na viši nivo i stvarno se svi trudimo, ali sve što pozitivno učinimo kao da se posle jedne utakmice sruši sa dva saopštenja sa obe strane, zaključio je Pivić.

foto: FK Partizan

Disciplinski pravilnik FSS predviđa za komentarisanje suđenja samo novčano kažnjavanje, ali član 85 dozvoljava čak i oduzimanje bodova ukoliko klubovi nastave da šire laži o tome da su sudije instruirane da sude u nečiju korist ili da Savez namerno želi da jedan ili drugi klub osvoji titulu.

U ovom članu se navodi da klubovi mogu biti kažnjeni oduzimanjem bodova za „iznošenje kleveta ili širenje laži o bilo kom drugom klubu, o svom ili protivničkom igraču, fudbalskom radniku bilo kog kluba ili člana fudbalskog rukovodstva u bilo kom organu, sudiji ili treneru, kao i za nasilno ponašanje“.

Odluka o poslednjoj prijavi trebalo bi da bude doneta za nedelju dana, a nakon toga više neće biti upozorenja ni praštanja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.