NIŠTA OD PRELASKA SRBINA U VELIKANA: On je možda na našoj listi, ali ne radimo na njegovom transferu!
Foto: Starsport©

rešena dilema

NIŠTA OD PRELASKA SRBINA U VELIKANA: On je možda na našoj listi, ali ne radimo na njegovom transferu!

"Rosoneri" imaju druge prioritete do kraja prelaznog roka

Objavljeno: 22:16h

Direktor Milana Paolo Maldini rekao je da taj klub ne radi na dovođenju fudbalera Fiorentine Nikole Milenkovića ili Krisa Ajera iz Seltika i dodao da je cilj približiti se plasmanu u Ligu šampiona.

- Rekao bih ne... Njih dvojica mogu da budu na našoj listi, ali da budem potpuno iskren, to nisu imena na kojima sada radimo - rekao je Maldini za Skaj Italija.

Prelazni rok je i dalje otvoren, a Milan je doveo Brahima Dijaza i Sandra Tonalija.

- Imali smo prioritete i ostvarili smo te ciljeve. Imali smo ideju na koji način da izgradimo ekipu, zajedno sa vlasnicima kluba. Pokušali smo da dovedemo najbolje igrače koji su dostupni, ali i da vodimo računa o finansijama, tako da smo ostali dosledni načinu kojim smo pristupili stvarima prošle sezone - rekao je Maldini.

foto: EPA/Simone Venezia

- Čekaju nas dva kola kvalifikacija za Ligu Evropa i ako se plasiramo u grupnu fazu, imaćemo gust raspored. Prioritet je desni bek, pošto na toj poziciji imamo povređenog igrača. Dolaskom Tonalija, naša sredina terena je više nego skladna - dodao je on.

Nekadašnji kapiten "roso-nera" govorio je i o projektu kluba.

- Godinama su tokom priprema mnogi stavljali Milan u Ligu šampiona, a mi se sedam godina nismo kvalifikovali. Ove godine je počeo drugačiji projekat, dolaskom Stefana Piolija. Naš cilj nije da se plasiramo u Ligu šampiona, već da damo sve od sebe da se primaknemo što je moguće više. Ne postavljamo sebi ograničenja, ali želimo da nadogradimo ono što smo videli u poslednjim utakmicama prošle sezone - naveo je.

foto: AP/Paolo Magni

On je upitan i da li oseća odgovornost kako bi obezbedio očuvanje identiteta kluba.

- Osećam odgovornost za svoju prošlost, za vezu moje porodice sa ovim klubom i za navijače koji me smatraju garancijom. Otkako smo počeli ovaj proces u julu 2018. godine, došlo je do ogromnih promena, pre svega jer sam sedeo kod kuće i gledao utakmice na televiziji. Često govorite stvari ne shvatajući stvarnost rada kao direktor, pa mi je to iskustvo omogućilo da rastem i da se razvijam - naveo je Maldini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.