OVO JE TIM KOJI ĆE TRAŽITI PROLAZ U PLEJ-OF: Stanković rešio sve dileme, Zvezda u ovom sastavu napada Omoniju!
Stadion GSP u Nikoziji, Foto: FK Crvena zvezda

liga šampiona

OVO JE TIM KOJI ĆE TRAŽITI PROLAZ U PLEJ-OF: Stanković rešio sve dileme, Zvezda u ovom sastavu napada Omoniju!

Utakmica je na programu u sredu od 17 časova

Objavljeno: 20:49h
Nikola Husein

Iščekivanju je došao kraj. Crvena zvezda će za manje od 24 sata izaći na megdan kiparskom šampionu Omoniji u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pred Dejanom Stankovićem je najvažniji ispit u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, dok je većina momaka u taboru srpskog šampiona već imala priliku da pod vođstvom Vladana Milojevića već igra ovakve mečeve i zna kako se iz njih izlazi kao pobednik.

foto: FK Crvena zvezda

Ipak, okolnosti su sada mnogo drugačije. Igra se samo jedan meč, tribine će biti prazne, pa prava na grešku nema.

Jedno je sigurno, a to da će pobednik iz ovog meča sigurno biti član grupne faze Lige Evrope, pa će i u slučaju neuspeha protiv Olimpijakosa, imati zagarantovanih šest jakih evropskih mečeva.

Na ruku Kipranima jedino će ići vremenske prilike, pošto će se susret igrati u 18 časova po lokalnom vremenu, a temperatura će dostići skoro 40 stepeni, što više odgovara ekipi Omonije, koja je navikla na takve uslove.

To naravno ne bi trebalo da bude opravdanje Stankoviću i momcima koji su kvalitetniji tim od šampiona Kipra, ali to treba pokazati i na terenu tokom 90, a možda i više minuta.

Što se tiče kadrovske situacije u Crvenoj zvezdi, prema rečima šefa stručnog štaba svi koji su bili planirani da počnu meč su spremni, pa bi početni sastav crveno-belih trebao da izgleda ovako:

Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo - Nikolić, Kanga - Katai, Ivanić - Ben.

Najviše problema je Stankoviću zadavao bekovski par, zbog povreda koje su vukli već neko vreme, međutim, Rodić će igrati meč protiv Omonije čak i pod injekcijama, jer alternative na njegovoj poziciji gotovo da nema.

foto: FK Crvena zvezda

Gobeljić je uspeo da sanira povredu, pa će gotovo sigurno početi utakmicu, a ako ipak ne bude mogao da nastupi, mesto desnog beka zauzeće Gajić.

Na sredini terena se manje-više sve zna. Sanogo je zacementiran na zadnjem veznom, kao i Kanga ispred njega, dok bi Nikolić uz omalenog Gabonca trebalo da započne meč u Nikoziji od prvog minuta.

Ivaniću je malo korigovano mesto u ekipi, pa će uz Kataija biti opasnost na krilima za domaćina i podrška za napadača koji će ponovo biti El Fardu Ben, koji je takođe uspešno oporavljen i spreman za susret dosadašnjeg dela sezone.

foto: Starsport©

Šansu sa klupe strpljivo će čekati Pankov, Gajić, Petrović, Gavrić, Vukanović i novajlija Falćineli.

Podsetimo, crveno-beli su u prva dva kola eliminisali Evropu (5:0) i Tiranu (1:0), dok je Omonija odigrala oba meča u gostima izbacila Ararat (1:0) i Legiju (2:0).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.