FUDBALER MARSEJA DOBIJA PRETNJE SMRĆU ZBOG NEJMARA: Neko je pustio u javnost njegov broj telefona! Sve eskaliralo!
Foto: EPA/Julien de Rosa

rat bukti

FUDBALER MARSEJA DOBIJA PRETNJE SMRĆU ZBOG NEJMARA: Neko je pustio u javnost njegov broj telefona! Sve eskaliralo!

Iz Marseja stižu žestoke optužbe na račun PSŽ-a

Objavljeno:

Pari Sen Žermen je podržao svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej upozorio na pretnje smrću tom igraču.

- Nema mesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima - navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, koji je takođe naveo da "snažno podržava" Nejmara i da podržava i da se raduje istrazi Lige jedan.

Utakmicu dva kluba u nedelju u Parizu, u kojoj je Olimpik u Ligi jedan pobedio sa 1:0, obeležio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

foto: EPA/Julien de Rosa

Među isključenim je i Nejmar, koji je sa leđa, rukom u glavu udario Alvara, a crveni karton je dobio posle intervencije iz VAR sobe. Dvojica fudbalera su se i pre toga sukobila i međusobno vređala. Nejmar je posle utakmice optužio Alvara za rasizam i pozvao nadležne da koriste VAR i razjasne stvari.

Saopštenje je izdao i Olimpik, koji je naveo da Gonsales nije rasista.

- Gonzales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem od kad je došao u klub. Isto su svedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom profesionalnom sportu - navode iz Olimpika.

foto: EPA/Julien de Rosa

Klub iz Marseja je upozorio na "ozbiljne posledice" puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonzalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do "stalnog uznemiravanja i pretnji smrću".

Pred kraj utakmice u Parizu, igrač PSŽ-a Leandro Paredes udario je Darija Benedeta, što je izazvalo sukob na centru igrališta. Pored dvojice fudbalera, isključeni su još Lejvin Kurzava iz PSŽ-a i Žordan Amavi iz Marseja, kao i naknadno Nejmar.

foto: EPA/Julien De Rosa

Nejmar je o rasizmu prvo informisao četvrtog sudiju, a potom je to ponovio u kameru, da bi nakon toga reagovao na društvenim mrežama.

Gonzales je negirao rasizam i optužio Nejmara da je loš gubitnik.

Disciplinska komisija Lige jedan će se sastati u nedelju da ispita slučaj i u donošenju odluka koristiće izveštaje arbitara i snimke sa utakmice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.